4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Başbakan ucuz kahramanlık yapıyor

BÖLÜKBAŞI'DAN BAŞBAKAN'A ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, erken seçim ve sözde Ermeni soykırımı iddiaları hakkında açıklamada bulundu.

Bölükbaşı, bir dizi inceleme ve konferans vermek için Muğla'ya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sahte kahramanlıkla suçlayan Bölükbaşı, yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakan dün yaptığı bir konuşmada, muhalefetin erken seçim istediğine bakmayın, hadi seçime gidelim desek kaçacak delik ararlar, blöf yapıyorlar demiştir. Sayın Başbakanımız sahte kahramanlıklarla kamuoyu nezdinde yanıltıcı bir imaja sahiptir. Bu söylediklerine inanıyor ise, arkasında duracak cesareti varsa, önümüzdeki hafta toplanacak mecliste erken seçim kararı alır ve iki aylık bir süreçte erken seçime gidilir. Burada sayın başbakan ucuz kahramanlık yapmaktadır" dedi.

Parlamentodaki sandalye çoğunluğu ile erken seçim kararı alacak partinin AK Parti grubu olduğunu anlatan Bölükbaşı, şöyle konuştu: "Başbakan, söylediği sözün arkasında durma erdemliliği gösteriyorsa, önümüzdeki hafta erken seçim kararı alır ve iki ay içinde seçime gidilir. Son zamanlarda yaşananlar, Sayın Başbakan'ın başıboş, kontrolsüz bir sürükleniş içinde olduğunu gösteriyor. Bugün gündeme getirmeye çalıştığı anayasa değişikliği, demokratikleşme özlemi ve kendisinin ve arkadaşlarının bir ifadesi değildir. Sayın Başbakan'ın yapmak istediği, bugüne kadar yaptıklarını suç olmaktan çıkaracak ve Türk adaleti önünde hesap vermekten kaçmasını sağlayacak. Lekeli siciline uyarlanmış sipariş bir anayasa peşindedir. Sayın Başbakan'ın elini kolunu bağlayan yok. Meclis içinde ittifak yapacağı PKK'nın Ankara temsilcisi 20 milletvekili var. Ya onlarla ittifak yapar ya da onlarsız 330 sayısını bulabilirse referanduma gider."

SÖZDE SOYKIRIM İDDİALARI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi'nin kabul ettiği sözde Ermeni soykırım iddiaları ile ilgili yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "İçi boş şeylerle yürütülen, vizyonu olmayan ve dış politikası olmayan AK Parti, duvara çarpmıştır. Bir hükümetin bu kadar aciz ve vizyonsuz olarak Türkiye'yi böyle bir noktaya getirmiş olması utanç vesilesidir. Siz Ermenistan'ın uluslar arası hukuka aykırı taleplerinden Türkiye'nin toprak bütünlüğünü sorgulamaktan,

Ağrı Dağı'nı Ermenistan devletinin milli arması olarak ve 1915 soykırım yalanı etrafında uluslar arası inanma kampanyasından vazgeçmeden bu protokolleri imzalarsanız, Ermenistan'ın Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'si üzerindeki askeri işgali sona ermeden bu protokolleri imzalarsanız, karşınıza çıkacak olan budur."

BÖLÜKBAŞI'DAN BAŞBAKAN'A ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2010 Pazar 17:03:03
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 10:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?