20
Nisan
2024
Cumartesi
MUĞLA

Başkan Çaylı tahliye oldu

Makam aracıyla yaşlı bir çifte çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanıp cezaevine konulan Karaçulha Belediye Başkanı ve Fethiye Belediye Başkan aday adayı Yusuf Çaylı tahliye oldu. Tutuklanma kararı sonrası eşi Şerife Çaylı'ya sarılarak ağlayan Başkan, cezaevi çıkışında eşi ile karşılaşınca gözyaşlarını tutamadı.

Belediye Başkanı Yusuf Çaylı'nın Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tahliye kararı çıkınca belde sakinleriyle sevenleri büyük sevinç yaşadı. Saat 15.00 sıralarında Fethiye Kapalı Cezaevi'nden bayan bir gardiyan eşliğinde bir çuval eşyasıyla görünen Yusuf Çaylı’ya alkış tutuldu. 

Saat 12.30'dan itibaren cezaevi önünde toplanan yaklaşık bin kişi iki saat boyunca Başkan’ın cezaevinden çıkışını bekledi. Ellerinde “Yanındayız Başkan Yusuf Çaylı" yazılı dövizlerle bekleyenler arasında Ak Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı Hüsrev San,
CHP’li Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ak Partili Çiftlik Belediye Başkanı
Halil Doğan da yer aldı. Belde halkı ve vatandaşlar Belediye Başkanları Yusuf Çaylı’nın eşi Şerife Çaylı’ya geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başkan Çaylı, cezaevi bahçesinde görününce akrabalarından bir kadın koşarak elindeki eşyalarının bulunduğu çuvalı kaptı. Cezaevi kapısındaki görevlilere teşekkür eden Başkan Çaylı dışarıya çıktığı an sevenlerinin hücumuna uğradı.

EŞİYLE GÖZ GÖZE GELİNCE...

Eşi Şerife Çaylı'yla karşılaştığı an gözyaşlarını tutamayan Yusuf Çaylı eşine sarılıp ağladı. Bu sırada "Yarının ne olacağı belli değil" diyen Yusuf Çaylı’ya eşi çok sevdiği “Yörük yağlığını” boynuna takıp tesbihini verdi.
Elim bir kazadan dolayı 36-37 gündür cezaevinde olduğunu söyleyen Yusuf Çaylı, şöyle konuştu: “Böyle bir kaza olsun istemezdim. Vefat edenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu kaza nedeniyle tüm Fethiye ve Karaçulhalılar üzüldü. Halkımın aşkıyla dolu bir belediye başkanıyım. Siyasi çalışmalara birkaç gün içinde kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kaderimde bu kaza varmış. Kazada ben de ölebilirdim. Çok arayan oldu, teşekkür ediyorum."

AA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2013 Salı 18:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?