4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Başkan Tokat’tan korunma talebi

MİLAS ESNAFININ BAŞKAN TOKAT’TAN KORUNMA TALEBİ

Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası üyeleri, Belediye Başkanı Muhammet Tokat’tan yerli esnafın korunmasını talep etti.

Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, yönetim ve denetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Tokat’ı ziyaret etti. Gerçekleşen iade-i ziyarette, pazar esnafı başta olmak üzere odaya bağlı üye esnafların sorunları konuşuldu.

Düşünce ve karakter yapısı bakımından Milas’taki yöneticilerin büyük bir bölümünün benzerlik gösterdiğini ve bu nedenle beklenen uyumun sağlandığını belirten Başkan Muhammet Tokat, “Bu anlamda şanslı olduğumuzu söylemek isterim. Öncelik vereceğimiz noktalardan biri, kendi yerel esnafımıza sahip çıkmak ve korumak olmalıdır. 1 yıl önce yapılan pazaryerinde bazı sorunlarımız var. Bu nedenle pazaryerini mutlaka revize etmemiz gerekiyor. Bazı konularda radikal davranmak gerekiyor. Salı günü Milas, adeta ölü bir şehir görünümünde! İnsanlar Salı günleri dışarıya çıkmak bile istemiyor. Mutlaka bu sorundan kurtulmamız gerekiyor. En doğru karar, pazaryerini şehrin dışına çıkarmak” dedi.

Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin de, gelişigüzel sokak ve cadde üzerine kurulan ve kayıt dışı olduğu açıkça belli olan esnafa karşı, kendi esnafımızı korumak zorunda olduğumuz belirterek, “Önümüzdeki hafta zabıta arkadaşlarla bir çalışma planladık. Geçmiş dönemlerde, özellikle yer konusunda bazı suistimaller yapılmış. Bunların önüne geçmek zorundayız. Öte yandan oda üyesi esnafın sorunlarını bir rapor halinde hazırlayıp sizlere ulaştıracağız ve çözümü konusunda da sizlerden katkı bekliyoruz” diye konuştu.

Karşılıklı işbirliği yapılması konusunda fikir birliğinin sağlandığı ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

MİLAS ESNAFININ BAŞKAN TOKAT’TAN KORUNMA TALEBİ
MİLAS ESNAFININ BAŞKAN TOKAT’TAN KORUNMA TALEBİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 10:09:01
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 13:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?