22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Başkandan ders alın

Yaklaşık 220 bin ikinci konut bulunan Bodrum Yarımadası’nda Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ, siyasi baskılara rağmen kooperatifleri geri çevirerek betona savaş açtı, "Yalı betona yenik düşmeyecek. Yalı, rant ve talan kapısı olmayacak" dedi.

YALI Belediye Başkanı Anavatan’lı İsmail Altındağ, Gerenkuyu’da 2 milyon YTL’ye mal olan 4 dönüm arazi üzerine kurulu yeni hizmet binasını tanıttı. Kempinski Barbaros Bay Hotel, Sega Garden Tatil Köyü, Clup Med Tatil Köyü gibi lüks tesislerin bulunduğu beldeye yaz aylarında dünyaca ünlü liderlerin geldiğini belirten Altındağ, hizmet binasıyla ünlü heykeltıraş Tankut Öktem’in ölmeden iki gün önce teslim ettiği Atatürk Anıtı’nı da tanıttı.

Bodrum Belediyesi’nde 17 yıl çalıştıktan sonra iki dönemdir Yalı Belediye Başkanlığı’nı yürüten Altındağ, imarla ilgili de şunları söyledi:

"Bodrum ve yarımadasında yapılan imar hatalarını yanlışlarını asla Yalı’da yapılmasını izin vermeyeceğiz. Bodrum Yarımadası yüzlerce kooperatif ile binlerce ikinci konut mezarlığına dönüşürken Gökova’nın ciğeri olan beldemizde belediye olmadan önce alınan üç kooperatif ruhsatını iptal edip talep edilen 6 kooperatif ruhsatına da tüm baskılara rağmen ’hayır’ dedik. İki köyden oluşan Yalı’da sadece 2 bin ev var, ikinci konut kesinlikle yok. Yalı’nın rant ve talan beldesi olmaması için tüm gayretimizi göstereceğiz. Yalı ikinci konut cehennemi olmayacak."

5 bin metrekare arsaya bir ev

Altındağ, üçüncü dönem belediye başkanlığı için de aday adaylığını açıklarken beldenin betona ve ranta yenilmemesi için Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile imar planlarını yaptıklarını söyledi. "Beldede kimse aç gözlülük yapıp fazla bina yapma hakkı elde edemez. Çünkü yaptığımız planlarda mahallelere göre bin- 5 bin metrekarelik arsalara sadece tek ev yapma hakkı veriyoruz" diyen Altındağ, şöyle konuştu:

"Cenneti koruyup yaşanabilir bir belde olma özelliğini yitirmeyeceğiz. Yalnızca yaz aylarında aşırı sıcaktan korunmak için Bodrum’un tipik düz çatılı beyaz evleri yerine kiremit çatılı evleri yapabilmek için proje hazırlayıp kurula sunduk."

Son üç yılda yangınlarda yaklaşık bin 200 hektarlık alanın yandığını belirten Altındağ, "Orman müdürlüğü ile yanan yerlerin tamamını sekiz ayda temizledik. 60 binin üzerinde fidan diktik. Yeşilin kara örtüye çevrilmesine izin vermemek için özel itfaiye birimi kurduk. Yangınlara anında müdahale edip yeşil örtüyü koruyoruz" dedi.

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 10:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?