22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Başkan'ın yol isyanı

Marmaris ilçesinin girişinde turizm sezonunun açıldığı dönemde yapımına başlanan yol çalışması, Belediye Başkanı Ali Acar'ı çileden çıkardı.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında turizm sezonunda yol çalışması yapılmasını eleştiren Ali Acar, "Çalışma zamanlama açısından çok yanlış" diyerek tepkisini dile getirdi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme gelen yol çalışması hakkında söz alan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, Marmaris girişinde yapılan yol çalışmasının zamanlama açısından çok kötü olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Ali Acar, Karayolları Şube Müdürlüğü önünde bulunan kavşakta yol çalışması başlatıldığını belirterek "Çalışmanın turizm sezonunun başlamasına denk gelmesi nedeniyle son derece yanlış bir zamanlama. Marmaris'e gelen turisti toz toprak içinde karşılıyoruz. Oradaki çalışmalar karayollarına aittir. En azından bu çalışmalar Karayolları tarafından yapılıyor levhası asılsın. Çünkü halk faturayı bize kesiyor, tepkisini bize gösteriyor" dedi.


Muğla Valisi Ahmet Altıparmak da turizm sezonunda başlayan bir çalışmanın yanlış olduğunu fakat bitirilmesi gerektiğini belirterek, "Marmaris girişinde yol düzenleme çalışmalarının turizm sezonunun başladığı tarihe denk gelmesi yanlış. Ancak başlatılan bir yatırım tamamlanmalı. Çalışma yarım bırakılamayacağı için bir süre böyle sıkıntı yaşanacaktır. Yol çalışmasının kısa sürede bitirilmesi için çalışmalar hızlandırılmalı" diye konuştu.


Gökova kavşağı ile Marmaris arasında yapımı başlanan duble yol çalışmasında 27 kilometrelik yolun 11 kilometresinin yol açma çalışması tamamlanırken, geri kalan kısım önümüzdeki günlerde ihale edilecek. 11 kilometrelik bölümün Muğla Valiliği'nin araç ve gereçleri ile tamamlandığı açıklandı.

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 15:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?