4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Başkanlar köpek barınağında

BAŞKANLAR KÖPEK BARINAĞINDA

Hayvan Sevenler Derneği (HAYDOST) Başkanı Türkan Dağdelen’in yöneticilerin yeterince ilgi göstermediği gerekçesiyle köpekleriyle birlikte açlık grevi gerçekleştirdiği köpek barınağı bölge belediye başkanlarını ağırladı.

Köpek barınağında yapılan toplantıya Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Beyobası Belediye Başkanı Besim Özbek, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Göçek Beldesi Belediye Başkanı Recep Şatır ve HAYDOST Başkanı Türkan Dağdelen katıldı.

Toplantıda konuşan Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, “Köpek sorunu bizim için hakikatken halledilmesi güç bir sorun. Tek başımızı da halledemeyeceğimiz ortada. Her yerde Türkan Hanım gibisini bulamayız. Türkan Hanım çıkmış ortaya çaba sarf ediyor. Kendisini kutlamak gerekir. Başından beri elimizden geldiğince ufak defek yardımcı olmaya çalıştık. İçimizde en fazla Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik oldu. Bir araya gelip gerekenleri yapmak için burada toplandık. İleriye dönük belediye başkanları olarak protokol yapmamız gerekiyor. Türkan Dağdelen’in Kurulu bir derneği var, belediye başkanları olarak ta buradaki barınma yerini kullanıyoruz diye bir protokol yapmalıyız, yoksa biz belediye olarak harcama yapamıyoruz, belediye olarak bir barınma yeri olmazsa. Yem alalım diyoruz ama direk yem alamıyoruz. Kendi barınma yerimiz var ise ancak öyle alabiliyoruz. İlçe ve çevre belediyeler ile bir protokol yaparak buraya gerçekten kullanabilir hale getirelim, yapılan protokol sonunda meclis kararıyla karara bağlayıp, yiyecek konusu da çözülmüş olsun. Yiyecek konusunda Köyceğiz İlçesi’nde büyük oteller olmadığından bu bölgede büyük oteller çok, bu bölgede çözülebilir. Burada en büyük sorumluluk Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ile Hasan Karaçelik’e düşüyor. Bizde üstümüze düşen şeyi yasal bir takım engelleri aşarak maddi, manevi katkı sağlayalım diye düşünüyorum. Türkan Hanıma teşekkür ediyorum. Yaptığı iş özveriyle çalışmadır. Kendimizi yasal sorumluluk altına sokmadan kendisini yardımcı olalım” dedi.

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz da, “Burada asıl sorun yer sorunudur. Burası ormana aittir. Orman ne yazık ki tahsis edemiyor. Burası geçici olarak kullanılmaktadır. Buraya kökten bir çözüm getirmemiz gerekiyorsa, Çevre ve Orman Bakanlığımızın destekleri söz konusu. Böyle bir projeler uygulaması gündemde, sadece belediyeler değil, devletimizin de katkısı ve desteğinizi almamız gerekiyor burada. Bilhassa bunun üzerinde eğilmemiz lazım. Kendine has bir yer ve arazi bulabilirsek, kalıcı olmasını istiyorum. Bizim görevimiz olan şeyi bu güne kadar Türkan Dağdelen buraya kadar getirdi. Desteklerimizi elimizden geldiğince yaptık. Belediyeler bir noktaya kadar yardımda bulunabiliyor. Kanun ve prosedür derken gecikmeler de olmaktadır. Belediye başkanları da buradalar, iyi bir uygun yer bulabilirsek, bu işin kökten çözülmesini istiyorum” diye konuştu.

BAŞKANLAR KÖPEK BARINAĞINDA
BAŞKANLAR KÖPEK BARINAĞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 15:21:03
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 19:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?