4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bayır'da 1 yılda ne yapıldı?

BAŞKAN ÇOBAN, 1 YILI DEĞERLENDİRDİ

Muğla merkeze bağlı Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, 29 Mart yeel seçimlerinin ardından geçen 1 yıl içinde belediye tarafından gerçekleştirilen hizmet ve yatırımlarını değerlendirdi.

Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, yapılan hizmet ve projelerin yanı sıra, devam eden ve önümüzdeki dönemlerde hayata geçirilecek proje ve hizmetler hakkında da bilgi verirken, amaçlarının Bayır halkına en güzel ve sağlıklı hizmeti vermek olduğunu ve bunun içinde gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Bayır için önemli bir ekonomik kazanım olan Hayvan Pazarında önemli düzenlemeler yaptıklarını belirten Cumhur Çoban, “Hayvan Pazarında hayvan indirme ve bindirme rampaları yeniden düzenlenmiş, pazara giriş ve çıkış yapan hayvanların daha kolay kontrol edilebilmesi amacıyla Veterinerler için çalışma bölümü inşa edilmiştir. Hayvan Pazarımızın geleceğini ve hayvanlarımızın sağlığını korumak amacıyla araç giriş yolu üzerinde stat kapısı yanında araçlar için ilaçlama havuzu yaptırılmıştır. Hayvan ve semt pazar yerinin çevresi temizlenerek badana yaptırılmıştır” dedi.

Geçen bir yıl içinde yapılan hizmetleri özetleyen Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, “Belediyemiz Turgut Özal Parkı içerisine ve Hamam Sokağı kenarına yaklaşık 13 bin TL’ye 2 adet çocuk oyun grubu alınarak yerleştirildi. Galvanizli 22 adet çöp konteynırı alınarak, Muğla-Aydın karayolu kenarına yerleştirildi. Ayrıca kasaba içerisinde çöp bidonları ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Belediyemize ait Ticaret Merkezi içerisinde bulunan arsa içerisine ihale ile arsa karşılığı tamamı bitmiş vaziyette 390 m2 ve 439 m2 büyüklüğünde 2 adet işyeri dükkanı yaptırılarak teslim alındı. Söz konusu işyeri dükkanları 2 Ekim 2009 tarihinde yapılan ihale ile 1 yıl müddetle 15 bin 600 TL’ye kiraya verildi. Su isale hattımızın aksayan yönleri tamir edilerek boşa akan sular önlendi” şeklinde konuştu.

Geçen süre içinde ihtiyaç duyulan kazıcı ve yükleyici iş makinesini Bayır’a kazandırdıklarını belirten Çoban, “Geçen bir yıl içinde; Halı saha ve çevresindeki büfelerde düzenlemeler yaptık. Hal binası tadilattan geçirildi. Burada işyerleri en kısa sürede kiraya verilecek. Cumhuriyet Meydanında düzenleme yapılarak buradaki düzensiz görünüm ortadan kaldırıldı. Altınkaya caddesinde tamirat ve düzenlemeler yapıldı. Beldenin çeşitli yerlerine çocuk oyun parkları yapıldı. Parke döşeme çalışmaları gerçekleştirildi” diye konuştu.

Altyapı Projesi hakkında da bilgi veren Çoban şunları söyledi: “Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan sağlanan hibe kredi ile beldemizin altyapı projesi (kanalizasyon ve arıtma tesisi) tamamlanarak İller Bankası tarafından onaylanmış olup, Çevre ve Orman Bakanlığı’na yardım dosyası sunulmuştur”

BAŞKAN ÇOBAN, 1 YILI DEĞERLENDİRDİ
BAŞKAN ÇOBAN, 1 YILI DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 17:35:03
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 09:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?