7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Baykal: Sesiniz olmaya geldim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Muğla gezisinin ikinci gününde partili belediyeleri ziyaret ediyor. CHP Genel Başkanı Baykal, gezisinin 2. gününde ilk olarak Köyceğiz’e gitti.
 
Belediye Başkanı Salih Erbay’ı makamında ziyaret eden Baykal, burada şehrin sorunları hakkında bilgi aldı.
Baykal, kısa ziyaretin ardından işten çıkartılan 240 Mopak işçisinin sorunlarının dinlemek üzere Dalaman’a geçti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın toplantı yapılan Dalaman Belediyesi Sinema Salonu’nun girişinde işçiler, "Bizler hakkımızı istiyoruz. İş Güvenceli Sendikalı Çalıma Çalışma İstiyoruz" diye slogan attı.
 
Dalaman Mopak’tan çıkartılan işçiler adına konuşan Selüloz-İş Mali Sekreteri Haluk Alkaç, "Bizim ciğerimiz yanıyor. Bayrama bir gün kala işten çıkarılan işçiler için Mehmet Ali Molay’la görüştük. Eğer bu işçiler tekrar işe alınmaz ise Molay’ın evinin önüne kadar gideceğiz ve orada yatacağız" dedi.
 
İşten 240 işçi ve çocuklarının katıldığı toplantıda CHP Genel Başkanı Baykal bir konuşma yaparak şunları söyledi:
 
"Selüloz üretimi kapatılmak isteniyor. Dışarıdan alırsak daha ucuza mal olur diye burada üretimi durduruyorlar. Ama burayı açanların kemikleri mezarda sızlıyor. Bu Türkiye’nin kalkınmasına hiçbir fayda sağlamaz. Ülkeyi uçuruma götürmek için özelleştirme kullanılıyor. Sadece işçi çıkarmak için buraları özelleştiriyorlar. Daha sonrada tek tek kapatılıyor. İşte İzmit, ardından Dalaman da selüloz üretimi durduruldu. Böylelikle kağıt üretimini durduruyor ve 240 işçiyi de karda kış da sokakta bırakıyorsun. Sonra da her şeyi dışarıdan getiriyoruz."
 
Ekonominin ağır yükünü de yine halka yüklendiğini ileri süren Baykal, "Türkiye’nin borçları azalmamış daha çoğalmıştır. Nedeni de işte üretim duruyor her şey ithal ediliyor. Fabrikalar kapatılıyor insanlar işsiz bırakılıyor. İç ve dış borcu da tavana vurduruyorsun. Sonrada insanlardan merhamet bekliyorsun. İşsiz açsız bıraktığın insandan ne bekliyorsun. İşsiz kalmak ağır bir mahkumiyettir. Cezaevinde olması ve dışarıda olması fark etmez. Tabii sizler bunu bilmezsiniz, neden çifte çifte şirketleri kurmuşsun. Çocuğunu Amerika’da okutuyorsun. Tabii ki sen işsizliğin ne olduğunu bilmezsin. Türkiye işyerlerini kapatarak bir yere varamaz. Kapatmaya devam ettiği sürece de kapkaç, hırsızlık ve uğursuzluk tabi ki çoğalır. Bunun için sizlerin yanındayız. Türkiye’ye bu sesi duyurabilmek için buraya geldim. Sadece amacım sizlerin sesi olmaktır. Benimle beraber TBMM üyesi olan 15 milletvekili de geldi" dedi.
 
İşçilerle yapılan toplantının ardından Göcek’e hareket eden Deniz Baykal, Göcek girişinde partililerce karşılandı.
 
Baykal, Göcek Belediyesi önünde halka yaptığı konuşmada, "Irak’ta yaşananlar bizleri üzüyor. AB diye bir şeye kapıldılar. 17 Aralık’ı bayram ilan ettiler. Bunun altında çapan oğlu var dedik neyi bayram ilan ediyorsunuz dedik. Halkımız CHP’nin önemin daha iyi anlamaya başladı. CHP, Türkiye’nin sigortasıdır. Bunu halkımız bize söylüyor. Birkaç gün önce deprem bölgesi Hakkari’deydik. 800 aile eksi 15 derecede sokakta çadıra mahkum edilmişler. Çocuklar perişan. Başbakan Güneydoğu Asya ülkelerine 80 trilyon yardım götürmüş. Yardım etmeyelim demiyoruz ama önce kendi vatandaşımızı görelim. 2 yıldır bu hükümet başta 80 milyar dolar borç yaptılar. Her şeyi ithal ediyorsun, neyle ithal ediyorsun dolarla doları nerden alıyorsun borçla borcu nerden alıyorsun, faizle faizi kime ödetiyorsun halka. Bu daha fazla böyle gitmez. Bu ülkenin tek kurtuluşu CHP’dir" şeklinde konuştu.
 
Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır’ı da makamında ziyaret eden Baykal daha sonra Fethiye’ye hareket etti.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 16:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?