6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Bayrak davasında beraat kararı

Dalaman İlçesi'nde 2004 yılında bir Alman vatandaşının satın aldığı evinin bahçesine astığı Almanya bayrağını indiren ve bu nedenle haklarında kamu davası açılan İşçi Partisi (İP) yöneticileri, 2 yıldır devam eden davada beraat etti. 

Eyleme önderlik eden İP Muğla İl Başkanı Avukat Yüksel Sarı, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Cihan, İP Ortaca İlçe Başkanı C. Sarp Gürpınar ve İP Ortaca İlçe yöneticilerinden Gülşen Sarı hakkında Dalaman Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan kamu davasının son duruşmasında, İP İl Başkanı Yüksel Sarı'nın yaptığı son savunmadan sonra mahkeme, suçun unsurları oluşmadığından beraat kararı verdi. 

Yüksel Sarı, son duruşmada yaptığı savunmasında, "Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde toprak satın alan bir Alman vatandaşı villasının bahçesindeki direğe Alman bayrağını asmış, durumdan rahatsız olan yurttaşlarımız bize bildirdi. Mahkemenizce de bilineceği gibi Bayrak Kanunu, yabancı ülke bayraklarının hangi koşullarda, nerelere asılabileceğini saymıştır. Alman vatandaşının villasının bahçesine bir direk dikip, kendi ülke bayrağını asması bu kanuna aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Bunun üzerine ertesi gün gittik, Alman bayrağını indirdik. 

Ortaca ve Dalamanlı vatandaşlarımız bize katıldı. Biz suç işlemedik, bir suçu ortadan kaldırdık. O Alman, bizim toprağı satın almakla, egemenliğimizi, haysiyetimizi, her şeyimizi satın aldığını düşünmüştür. Orayı bir sömürge toprağı gibi görmüştür. Kendi milletiyle gururlanırken, bizim milletimizi çaresiz görmüş ve aşağılamıştır. Alman bunu yapar da biz durur muyuz? Gider o bayrağı indiririz. Nitekim öyle yaptık. Bin kere asılırsa, bin kere gider indiririz. Biz suç işlemedik. 

Bir suçu ortadan kaldırdık. Bizim hiçbir millete düşmanlığımız yoktur. Hiçbir milletin bayrağıyla da sorunumuz yoktur. Egemenliğimizi, onurumuzu zedeleyen ve suç teşkil eden bir saldırıya karşı meşru müdafaa yaptık. O toprağın işgal edilmiş toprak olmadığını gösterdik" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 14:40:08
Güncelleme :22 Kasım 2006 Çarşamba 14:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?