4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

BDP'li öğrencilerden oturma eylemi

BDP'Lİ ÖĞRENCİLER OTURMA EYLEMİNE BAŞLADI

Muğla'da gece başlayan olaylar yürüyüş ve oturma eylemi ile sürüyor. Muğla Üniversitesi öğrencisi Şerzan K.'nin silahla yaralanmasının ardından başlayan gerginlik hala sürüyor. Şerzan K., ambulans helikopter ile İzmir Dokuz Eylül Hastanesi'ne sevk edilirken, hastaneye Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkan Yardımcısı Alaaddin Erdoğan geldi.

Hastanede Şerzan K.'nın durumu ile ilgili bilgi alan Erdoğan çıkışta yaptığı açıklamada, "Şerzan kardeşimizin durumu ciddiyetini koruduğu için İzmir'e hava ambulans ile sevk edildi. Doktorlardan aldığım bilgiye göre henüz reflekslerini kaybetmemiş. Parmakları refleks veriyormuş. Şu anda Aydın'da olan BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel Muğla'ya geliyor. Sayın Tuncel Muğla'ya gelinceye kadar Sınırsızlık Meydanı'nda oturma eylemi gerçekleştireceğiz. Milletvekilimiz geldikten sonra durum değerlendirmesi yapacağız" dedi.

Hastanede bulunan yaklaşık 150 kişilik grup, sloganlar atarak hastaneden Muğla Sınırsızlık Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş esnasında bazı evlerin balkonlarında asılı bulunan Türk bayraklarını taşlayan gruba polis müdahale etmedi. Muğla İsmet İnönü Caddesi üzerinden yürüyüş yapmak isteyince polis, grubu durdurarak Sınırsızlık Meydanı'na yönlendirdi. Sınırsızlık Meydanı'nda slogan atan grubun etrafında geniş güvenlik önlemi alan polis, gruba müdahale etmedi. Grup bir süre slogan attıktan sonra BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel'in gelmesine kadar oturma eylemine başladı. Grup burada yaklaşık 200 kişiye ulaştı.

BDP'li grubun oturma eylemine başlamasının ardından bir grup Muğlalı genç, meydanın karşısındaki Orgeneral Mustafa Muğlalı iş hanından BDP'li gençlere doğru yürümeye başladı. Polis, Muğlalı gençlere müdahale ederken, "Biz olaya müdahale ediyoruz. Provokasyona gelmeyin. Geri dönün. Biz gerekli müdahaleyi yaparız" diyerek geri döndürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 18:36:04
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 22:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?