4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bedava fidana hücum

BEDAVA OLUNCA 10 BİN FİDAN, 10 DAKİKADA BİTTİ

21 Mart dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları çerçevesinde Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından toplam 10 bin adet Fıstık Çamı ve Ceviz fidanı dağıtıldı. Sınırsızlık Meydanında gerçekleştirilen fidan dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bedava olunca 10 bin fidan 10 dakika içinde tükendi. Vatandaşlar bedava fidanlardan alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Fidan dağıtım töreninde konuşan Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Muğla’nın yüzde 68’inin ormanlarla kaplı olduğunu hatırlatırken, “Biz bunu yeterli görmüyoruz. Orman varlığımızı koruyup daha da arttırmak zorundayız. Bunun için de yıl boyunca özellikle öğrenci ve gençlere yönelik olarak orman sevgisi ve bilincini oluşturmaya yönelik eğitim faaliyetlerimiz aralıksız olarak sürüyor. Orman Haftası kutlamaları çerçevesinde de aynı düşünceden hareketle faaliyetlerimiz sürecek” dedi.

20-21 Mart tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek etkinliklerde Muğla Standı açacaklarını belirten Bölge Müdürü Aydın, “Bu etkinliklere sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız da katılacak. Muğla standında Muğla’nın orman varlığı ve orman ürünlerinin tanıtımını yapacağız. Artık toplumumuzda orman ve ağaç bilinci oluşmaya başladı. Eskiden ağaç sadece odun hammaddesi olarak görülüyordu. Ama son yıllarda ormanların yaşam kaynağımız olduğu algılanmaya başlandı. Bu sevindirici bir gelişme” diye konuştu.

Orman varlığının korunması ve geliştirilmesi için Orman Köylüsü ile birlikte olduklarını da ifade eden Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, “Biz kurum olarak orman köylümüzle hasım değil hısımız. Orman köylülerimize yönelik eğitim çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyor. Ağaç dikmek isteyen orman köylümüze her zaman yardımcı oluyoruz ve olacağız. Ağaç dikmek isteyen herkese her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Bu doğrultuda özellikle ekonomik getirisi de olan Fıstık Çamı ormanlarının arttırılması için rehabilitasyon ve dikim çalışmalarımız da sürüyor” dedi.

BEDAVA OLUNCA 10 BİN FİDAN, 10 DAKİKADA BİTTİ
BEDAVA OLUNCA 10 BİN FİDAN, 10 DAKİKADA BİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 16:31:03
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 23:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?