4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Beldibi Belediyesi'ne ödül

BELDİBİ BELEDİYESİNE ÖDÜL

Mahalli İdareler Araştırma ve Deliştirme Derneği (MİARGED) tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 'Üretken Belediye Proje Yarışmasında' Beldibi Belde Belediyesi özel ödüle layık görüldü.

Antalya'da belediyelere yönelik 15-19 Şubat tarihlerinde, Belediye araç gereç ve malzemeleri tanıtım toplantıları ile mevzuat güncelleme konferans ve panelleri yapıldı.

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği (MİARGED) tarafından düzenlenen toplantıda, “Üretken Belediye Proje” yarışması çağrısı yapıldı. İyi Yönetim, Çevre ve altyapı, Sosyoekonomik ve kültürel projeler olmak üzere üç dalda Belediyelerce son bir yılda bitmiş veya halen devam eden projelere açık Üretken Belediye Proje Yarışması’na; Muğla’dan sadece Beldibi Belediyesi katılmış ve ayrıca Türkiye’deki 2000 civarındaki Belde belediyeleri içersinde de bir tek Beldibi Belediyesi proje sundu. Türkiye’nin birçok ilinden çok sayıda projenin katıldığı yarışmada, Beldibi Belediyesi, Büyükşehir Belediyeleri ve daha geniş imkanlı belediyelerle proje yarışına girdi.

Çevre ve Altyapı dalında “12 Ayda 12 Park Projesi” ile yarışmaya katılan Beldibi Belediyesi Avrupa Birliği Proje normlarında değerlendirme yapan jüri tarafından MİARGED Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ödül töreni ve kapanış yemeğini içeren “Gala Gecesi”nde Üretken Belediye Proje Yarışması sonuçları, geniş bir katılım önünde açıklandı. Gecenin ilk ödülünü, MİARGED Genel Başkanı ve İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Halil Memiş’ten alan Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmasında “MİARGED tarafından bu yıl ilki düzenlenen Üretken Belediye Proje yarışmasında, 12 Ayda 12 Park Prjoesi ile Beldibi Belediyesine verilen MİARGED Özel Ödülünü tüm Beldibi Belediyesi ailesi adına almaktan onur duyuyorum. Biz projeyi gündeme getirdiğimizde birçok kişi, 12 ayda 12 parkın hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Biz kendimizi süre ile kısıtladık ve çok şükür bunu da başardık. Burada bir hususu daha belirtmeden geçemeyeceğim. Öğrenebildiğim kadarıyla Büyükşehir, İl ve İlçe Belediyeleri arasında proje sunan tek belde belediyesi Beldibi Belediyesi’dir. Bu nedenle aldığımız MİARGED özel ödülü ayrıca anlamlıdır. Biz bu proje ile kıt imkanları olan belde belediyelerin de; nüfusu ve bütçesi büyük olan belediyelerin arasından sıyrılarak özgün projelerle kamuoyu önüne çıkabileceğini gösterdik” dedi.

BELDİBİ BELEDİYESİNE ÖDÜL
BELDİBİ BELEDİYESİNE ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 14:11:03
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 20:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?