4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Beldibi rüşvet iddiasıyla çalkalanıyor

MARMARİS RÜŞVET İDDİALARIYLA ÇALKALANIYOR

Muğla’nın Marmaris İlçesine bağlı Beldibi Belde Belediyesi’ne düzenlenen rüşvet operasyonunda iki zabıta memuru tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Bir mobilya firması için Marmaris’te şube açmaya gelen Mete ve Mert Beyazıt kardeşler iş yeri açmak için bütün resmi evraklarının eksiksiz olduğunu söyleyerek zabıta memurlarının rüşvet istediği iddia ettiler.

Beyazıt Kardeşler “Bir otelin altında bulunan bin metrekare salonu kiraladık. Ruhsat işlemleri için Beldibi Belde Belediyesi’ne gittiğimizde Zabıta Müdürlüğü’nde görevli D.Ç (29) ve Z.K (32) ile görüştük ve bize ‘Burası sorunlu bir yer, başkan size ruhsat verdirmez’ dediler.

Belediyeden ayrıldık ve, kiraladığımız dükkana gittik. Çarşamba günü mesai bitiminde Zabıta D.Ç. (29) ve Z.K. (32), mobilyacı dükkanımıza geldiler. Ayak üstü 15 bin lira değerinde beğendikleri mobilya takımları ve 2 bin 500 lira isteyip, bunlar olursa size kimse dokunamaz diyerek belediyeye gelmemizi istediler” diye konuştu

EMNİYETTEN ‘KEKLİK OPERASYONU’

Yaşanan gelişmeler sonrası Mete ve Mert Bayazıt kardeşler Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yardım istediler. Bunun üzerine Nöbetçi Savcının talimatıyla operasyon yapılmasına karar verildi. ‘Keklik’ adı verilen operasyonla Asayiş Büro Amirliği’nde seri numarası alınan 2 bin 500 lira para ile iki kardeşe ve bir sivil polise ses kayıt cihazı verildi. Edinilen bilgiye göre dün Mobilyacı iki kardeş ve kardeşleri olduğu süsü verilen bir sivil polis Beldibi Belde Belediyesi’ne otomobil ile gitti. Zabıta D.Ç. (29) ve Z.K. (32), gelenleri karşılayarak bir odaya giderek kapıyı kilitledi. İki zabıta ve Beyazıt kardeşler ile sivil polis bir süre sohbet etti. Zabıta 2 bin 500 lira parayı isteyerek bu hafta içinde beğendikleri 15 bin lira değerinde mobilyaların paketlenerek hazır olmasını, bir araç ile aldıracaklarını söyledi.

İsteklerine kavuşan zabıta görevlileri, ‘Her şey karşılıklı, bundan sonra size dokunamazlar’ diyerek Beyazıt kardeşler ve sivil polisle tokalaştıktan sonra gitmelerini istedi. Beldibi Belde Belediyesi’nden çıkan Mert ve Mete Beyazıt ile sivil polis otomobiline bindi. Bu sırada Marmaris Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği’nde görevli polisler belde belediyesine baskın düzenledi. Zabıtaları rüşvet aldıkları iddia edilen odaya giden polis, D.Ç. (29) ve Z.K. (32)’yı yakaladı.

Zabıtaların üzerinde yapılan aramada yarı yarıya paylaştıkları seri numaraları alınmış 2 bin 500 lira para çıktı. Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne götürülen iki zabıta üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek savcılıkta ifade vereceklerini bildirdi. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’na seri numaraları alınmış 2 bin 500 lira para, ses kayıtları ile birlikte D.Ç (29) ve Z.K (32) sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

11 saat süren mahkeme sonunda Beldibi Belde Belediyesi’nde zabıta olarak çalışan D.Ç. (29) ve Z.K. (32) ‘rüşvet ve tehdit’ suçlarından tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

ADLİYE ÖNÜNDE KAVGA EDECEKLERDİ

MHP Marmaris İlçe Başkanı Gürbüz Gürçoşkun, MHP’li Beldibi Belde Belediye Başkanı İdris İspirli, MHP Beldibi Belde Meclis Üyesi Oğuz Akarfırat zabıtalara destek vermek için adliyeye geldi. Adliye çıkışında kiralanan mekanın sahibi Hüseyin Çakır, Başkan İspirli ve Marmaris MHP İlçe Başkanı Gürçoşkun’a ‘Benim mekanımı adamlarınıza mühürletiyosunuz. Rüşvet alan hırsızları desteklemeye geldi Belediye Başkanı” diye bağırarak üzerine yürüdü. Belde Belediye Başaknı İspirli’nin üzerine yürüyen mekan sahibi Çakır’ı MHP’li Belde Meclis Üyesi Oğuz Akarfırat araya girerek engelledi.

Beldibi Belde Belediye Başkanı MHP’li İdris İspirli; “Bir iddia var ortada. Savcılarımız araştırmaktadır. Soruşturma devam ederken bazı konulara detaylı girmeyeceğiz. Yasalar belediyelere bağış kabul etme yetkisi vermiştir. Şartlı, şartsız, nakit, nakit olmayan her türlü bağışı kabul etmektedirler. Bu olayda böyle bir olaydır. Arkadaşlarımıza tuzak kurulmuştur” diye konuştu.

Zabıta memurlarının kendilerinden rüşvet istediklerini iddia eden Mert ve Mete Beyazıt kardeşler, mahkeme çıkışında “Biz, hiçbir zaman haram para yemedik, yemeye çalışanlarla da sonuna kadar mücadele veririz. Utanmadan, bizlerden rüşvet isteyerek vermediğimiz takdirde rahat çalışmamıza izin verilmeyeceği,baskı uygulayacakları şeklinde tehdit ettiler’’ iddiasında bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 12:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?