4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Belediye 5 ton kireç dağıttı

5 TON KİREÇ DAĞITILDI

Muğla Belediyesi’nin 1999 yılından bu yana geleneksel hale getirdiği, kireç dağıtımına bu yıl da devam edildi. Kireç Sanayi’nin katkıları ile Muğla Belediyesi tarafından vatandaşlara 5 ton kireç dağıtıldı.

Kiramettin Mahallesinde Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün de katılımıyla yapılan kireç dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kireç dağıtımına Belediye Başkanı Gürün’ün yanı sıra Başkan Vekili Yavuz Kayı, Karamehmet Mahallesi Muhtarı Hayati Zorlu, Kiramettin Mahallesi Muhtarı Hayrettin Akay ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlara kendi elleri ile kireç torbalarını dağıtan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, dağıtımın yapıldığı sokağın duvarını da badana yaptı.

Başkan Gürün, örf ve âdetlerin, yaşam şekillerinin ve eski kültürün gerçekten korunarak geleceğe taşınması gerektiğini söyleyerek, "Bacalarına kadar beyaz Muğla'mızda, evlerin içi gibi sokakların da temiz olması alışkanlığını ve kültürünü devam ettirmek istiyoruz. Bizimki sembolik, siz zaten gerekeni yapıyorsunuz. Muğlalılar ayran diye tabir ettikleri kireçle yılın belli dönemlerinde evlerinin içini ve dış cephesini bembeyaz yaparlar. Sembolik olarak kireç dağıtıp bu güzel âdetimizin geleceğe taşınmasına katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

5 TON KİREÇ DAĞITILDI
5 TON KİREÇ DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 17:06:04
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 18:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?