4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Belediye işçilerine yüzde 11 zam

MUĞLA BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Muğla Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş Muğla Şubesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uzlaşmayla noktalandı. 1 yıl geçerli olacak olan toplu iş sözleşmesinde 140 işçiye toplam yüzde 11 ücret artışı sağlandı.

Muğla Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi’ndeki imza törenine Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Kayı, Genel-İş Şube Başkanı Ahmet Kansız ile işyeri baştemsilcisi Ömer Ülkü katıldı. Baştemsilci Ülkü, “Yaşadığımız koşulları ve ülkemizin içinde bulunduğu durumu düşünürsek, iyi bir sözleşme yaptık. Anlayışı için başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sendika Şube Başkanı Kansız ise “Başkanımız, emekten yana bir tavır göstermiştir. Uyum içinde, çalışma barışını gözeten bir süreç yaşadık. Hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, “Bu görüşmelerde resmi olarak işveren ve işçi tarafı bulunsa da, biz görüşmelerimizi bir aile sıcaklığı ve içtenliğiyle yürüttük. Bir aile bütçesini en iyi ve en verimli şekilde nasıl kullanırız diye çaba gösteriyoruz. Var olan kaynakları en iyi şekilde kullanıp kentimize hizmet üretmeye çalışıyoruz. Bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar da bu bilinçle hareket ediyor” diye konuştu.

Gürün, enflasyon oranının yanında ücretlerde iyileştirmeler de yaptıklarını hatırlatarak “2010 yılı için brüt 2 bin 63 TL olan ortalama ücretler 2 bin 289 TL’ye çıktı. Net ücretlerde de bin 197 TL ortalamadan bin 329 TL’ye çıktı. Bütün çalışanlarımıza ve Muğlamıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

MUĞLA BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 13:58:04
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 01:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?