16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Belediye kasasını soydular

Muğla Belediyesinin BESOT servisi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce soyuldu Önceki gece geç saatlerde Belediyenin Tahsilat, Tahakkuk, Beyan ve Abonelik Servisine giren hırsızlar bir önceki gün akşamüstü yapılan ve bankaya teslim edilemeyen 2 bin 682 YTL’yi çaldı.

Servise ön kapıyı tornavida ile zorlayarak açan giren hırsızlar elektronik eşyalara dokunmazken, sadece tahsilat kasalarında bulunan ve çoğunluğu bozuk paralardan oluşan parayı aldılar.

Olay sonrası Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekibi tahsilat servisinde inceleme başlattı. Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün olay yerine gelerek parmak izi alan emniyet güçlerinden bilgi aldı. İlk inceleme sonunda BESOT Servisinden 2 bin 682 YTL paranın çalındığını belirten Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, “Serviste gün boyu yapılan tahsilatlar saat 16.30’a kadar bankaya teslim ediliyor. Banka kasası kapandıktan sonra yapılan tahsilatlar ise serviste kalıyordu. İlk inceleme sonunda 2 bin 682 YTL paranın çalındığı belirlendi. İçerideki elektronik cihazlara dokunulmaması ve alınmaması bu hırsızlığın tamamen nakit para amaçlı yapıldığını gösteriyor. Emniyet güçleri de olayın bu yönde olduğunu belirtiyor. Serviste emniyet güçleri parmak izi araştırması yapıyor. Miktarın çok yüksek olmaması tek tesellimiz” dedi.

Basın mensuplarının tahsilat servisinde güvenlik kamerası yok mu? sorusunu da cevaplandıran Muğla Belediye Başkanı Gürün, “Bu birimin çok göz önünde bulunması nedeniyle güvenlik kamerası yoktu. Ayrıca belediye çok geniş bir alanda birimleri ile hizmet veriyor. Ana binanın güvenlik sistemi var, ancak bu bölümde yok” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 14:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?