4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Belediyeler İş-Kur şubesi gibi çalışacak

İŞKUR 25 BELEDİYE İLE PROTOKOL İMZALADI

Türkiye İş kurumu ile belediyelere arasında yapılan protokole göre, belediyelerde İş-Kur hizmet noktaları oluşturuldu. Muğla’da 5 ilçe ve 20 belde belediyesi ile protokol imzalayan İş Kur Muğla Şubesi, ilçe ve beldelerdeki iş kur başvurularını belediyelerin alabileceğini belirtti.

İş-Kur Muğla Şube Müdürü Ahmet Karakaya yaptığı açıklamada, “Türkiye İş Kurumu olarak ulusal istihdam politikasının belirlenmesine katkı sağlamak, iş ve işçi bulma faaliyetinde bulunmak, aktif ve pasif işgücü programlarını uygulamak gibi ulusal düzeydeki kurumsal görevlerimizi, yerel düzeye indirerek daha çok kişiye etkin ve hızlı bir şekilde ulaşmayı hedefliyoruz. Kurumumuz, iş arayanların ve işverenlerin kendilerine en yakın yerlerden istihdam hizmetlerinden yararlanabilmeleri için il düzeyinde yerel yönetimlerle işbirliği gerçekleştiriyor. Bu kapsamda İşkur Muğla İl Müdürlüğü olarak, toplam 25 belediye ile protokol imzalayarak, bu belediyelerde “İşkur hizmet nokta”ları oluşturduk. Artık iş arayan ve işverenler, İşkur Hizmet noktalarında, gerekli eğitimleri alan belediye çalışanları aracılığı ile hizmetlerimize ulaşabilecekler. Vatandaşlar, belediyeler tarafından verilecek olan bu hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanacaklar. İş arayan durumdaki iş arayanların kaydının alınması ve güncellenmesi, iş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulanması, iş başvurusunun alınması ve başvuruların takip edilmesi, İşsizlik Sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt edilmesi ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulanması, işgücü yetiştirme kurslarına ve diğer işgücü uyum programlarına başvuru yapılması ve başvuruların takibi, özel sektör işverenin işgücü talebinin alınması ve sonuçlandırılması verilecek hizmetlerimizden bazıları” dedi.

Potokol imzalayan Belediyeler; Fethiye Belediyesi, Fethiye’ye bağlı Kemer, Ölüdeniz, Çamköy, Karaçulha, Kumluova, Kadıköy Belediyeleri, Datça Belediyesi, Kavaklıdere Belediyesi, Kavaklıdere’ye bağlı Çayboyu, Menteşe ve Çamlıbel Beldeleri, Ortaca Belediyesi ve Ortaca’ya Bağlı Dalyan Belediyesi, Köyceğiz belediyesi ve Köyceğiz’e bağlı Beyobası Belediyesi, Muğla Merkeze bağlı Yeşilyurt, Yeşilbağcılar ve Bayır Belediyeleri, Bodrum’a bağlı Konacık, Mumcular ve Gümüşlük Belediyeleri, Milas’a bağlı Selimiye ve Beçin Belediyesi.

İŞKUR 25 BELEDİYE İLE PROTOKOL İMZALADI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 17:11:03
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 01:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?