4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Belen Değirmeni turizme kazandırıldı

BELEN DEĞİRMENİ TURİZME KAZANDIRILDI

Ormancı türküsünün yakılmasına neden olan Muğla’nın Çaybükü (Gevenes) köyündeki kahvenin ardından, Belen Değirmeni de restorasyonu yapılarak turizmin hizmetine açıldı.

Gevenes köyü, 1946 yılında çıkan bir orman yangınında Ormancı Mehmet İn, muhtar Tevfik Cezayirli ve köyün ağ çocuğu olan Mustafa Şahbudak arasındaki tartışmada yaşanan olay sonrası yakılan ‘Ormancı’ türküsü ile gündeme geldi. Muğla eski Valisi Hüseyin Aksoy türkünün yakılmasına neden olan kahveyi 2005 yılında restore ettirerek kültür turizmine kazandırdı.

Mülkiyeti Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü’ne ait olan Belen Kahvesi’nin ardından Belen Değirmeni de İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından restore ettirildi. 10 yıllığına Belen Değirmeni Hasan Şimşek’e kiralandı. İşletmeci Hasan Şimşek ziyarete gelen konuklara yiyecek haricinde, kendi el ürünleri yöre folklorunu hitap eden folklorik bebekler, biblolar ve oyuncak satışını da yapıyor. Hasan Şimşek, “Tasarımları bize ait olan folklorik bebek biblo ve oyuncakları köyümüzde bulunan ev hanımlarına ve kızlarımıza öğretmeyi düşünüyoruz. Onların ev ekonomisine katkı sağlamalarını amaçlıyoruz. Bizim amacımız tarihi değerlerimizin tanıtımını yaparken, o yörenin tarihi değerlerini korumak. Belen Değirmeni şu ana kadar halkımız tarafından yeterince bilinmemekteydi. Bu tarihi değirmenin tanıtımının yapılması hepimizin görevi olmalı” dedi.

BELEN DEĞİRMENİ TURİZME KAZANDIRILDI
BELEN DEĞİRMENİ TURİZME KAZANDIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 11:28:04
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 00:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?