16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Bilgisayar var internet yok

Bilgisayar kullanamayanların "teknoloji özürlü", internet kullanmayanların "dünyadan bihaber" olarak nitelendirildiği günümüzde Fethiye'ye yakın köy olan İncirköy internet hizmetinden yararlanamıyor.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir yıl önce İncirköy İlköğretim Okulu'na 16 bilgisayarlı bir bilgisayar sınıfı kuruldu. Okulda öğrenim gören 177 öğrenci ise internet imkanına kavuşmayı hayal ediyor. Köyde en az 25 evde bilgisayar bulunduğunu belirten bir köylü, 2 yıldır verdikleri toplu dilekçelerin işleme bile konulmadığını öğrendiklerini ifade ederek "Mart ayı içerisinde İncirköy'ün internet alt yapısı tamamlandı. Her şey var. Ancak internet yok. Hem öğrencilerimiz hem de biz İncirköy'de internet olsun istiyoruz. İnternet kullanalım. Dünyada merak ettiğimiz ne varsa elimizin altında olsun istiyoruz" dedi.


İncirköy Muhtarı Bilal Sönmez ise yaptığı açıklamada, "Verdiğimiz dilekçelerden sonuç alamayınca bizzat giderek Fethiye Telekom Müdürümüzü ziyaret ettim. Kendisi bana Fethiye'de interneti olmayan 37 köyle ilgili ihale gerçekleştirileceğini, İncirköy'ün de o zaman internete kavuşacağını söyledi" diye konuştu. 

..
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 12:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?