7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Bilim adamları 'muhasebe' sempozyumunda

Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü tarafından 24. Muhasebe Eğitimi Sempozyumu çeşitli üniversitelerden gelen bilim adamlarının katılımıyla başladı.

Fethiye Majesty Tuana Tesisleri’nde düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, Sempozyum Düzenleme Komite Başkanı Prof. Dr. Recep Şener, "24. Muhasebe Eğitim Sempozyumu’nu ilk kez Muğla’da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Eğitim sempozyumları muhasebe eğitimleriyle ilgili her türlü sorunun tartışıldığı ve bu tartışmalara göre ulaşılan sonuçlar paralelinde genellikle lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim programlarının geliştirilmesini kendine amaç edinmiş, ulusal sempozyumlarımızdan birisidir. Bilindiği üzere son yıllardaki ekonomik ve teknolojik gelişmelerin baş döndürücü hızı, işletmelerin çok büyük ve karmaşık bir yapıya girmelerine neden olmuş, doğal olarak muhasebeden beklentilerini arttırmıştır. Bu büyük değişimlere paralel olarak beklentilere çözüm önerileri geliştirilmiştir. Bu gelişmelerin uygulanabilirliği içinde gerekli yasal düzenlemeler yapılmaktadır. Bu çerçevede sempozyum bilim kurulunun ilk toplantısı muhasebe ortamındaki güncel gelişmeler ve muhasebe eğitimine etkileri başlığı altında ele alınması kararlaştırılmıştır" dedi.

Bu organizasyonu üstlenmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Oktik, "Türkiye’deki üniversitelerin ölçüleri gerçekten bugünkü sempozyumların üniversiteleri bünyelerinde artmasıyla ölçülmektedir. Muğla Üniversitesi 1992 yılında kurulduğunda o uzun yolun başlangıcındaydı. 1992 yılından 1997 yılına kadar 2 binayı biraraya gelerek üniversite olma mücadelesi verdik. Üniversitenin üst yapısı, o üniversitenin insan kaynaklarını oluşturur. Bu üst yapı ne kadar güçlü olursa o üniversitenin başarısı verdikleri diplomanın değeri o derece artar. İnsan kaynaklarının gelişimi sempozyumlarda harmanlanır. Bizim hedefimiz bu alt yapı üzerine üst yapıyı sağlamlaştırmaktır. Bu üst yapıları taşları sağlıklı yerleştirip değerli kılmaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 17:20:44
Güncelleme :3 Mayıs 2005 Salı 15:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?