4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bilişim Vadisi’ne Muğla da talip

BİLİŞİM VADİSİ’NE MUĞLA DA TALİP

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) Haziran ayı toplantısına katılan Aydın ve Denizli Valileri, Bilişim Vadisi’ne adaylığını açıklayan Muğla’ya destek vereceklerini açıkladı.

Muğla Valiliği 75. Yıl Salonunda yapılan toplantıya Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Muğla Valisi Fatih Şahin, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakkı Dokuzlu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve diğer ilgililer katıldı.

GEKA toplantısında, son günlerde birçok ilin talip olduğu Bilişim Vadisi ile ilgili İHA’nın sorularını cevaplayan Denizli Valisi ve GEKA dönem Başkanı Yavuz Erkmen, “GEKA kurulurken üç ilin hangisine yatırım yapılırsa yapılsın, tek bir düşünce içinde olmamız ve onu desteklememiz için kuruldu. Bu anlamda böyle bir proje Muğla ilinden talep olursa, seve seve destekleriz. Bilişim Vadisi Türkiye’nin en önemli projelerinden birisi. Bu anlamda bilişim Vadisi’nin Muğla’ya kazandırılması çalışmalarında üç il olarak bir bütün oluruz ve tüm imkanlarımızla bu konuyu destekleriz. Projenin sonuna kadar arkasında dururuz ve sahip çıkarız. Bilişim Vadisi’nin bölgemizde yapılması hepimizi çok mutlu eder” dedi.

HER İL İÇİN AYRI UZMANLAR GÖREVLENDİRİLECEK

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın her ay bir ilde toplandığını ifade eden Denizli Valisi Erkmen, “Kalkınma Ajansı’nın Haziran ayı toplantısını Muğla’nın ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda geçtiğimiz dönemde bizlerle beraber olan ve Antalya’ya Atanan Muğla eski Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’a ajansımıza yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz ve yeni görevinde başarılar diliyoruz. Ayrıca Muğla’mızın yeni Valisi Fatih Şahin’in de daha önceki görev yerindeki tecrübelerinden ajansımıza büyük katkılar vereceğini biliyoruz. Fatih Şahin’e de yeni görevinde başarılar diliyoruz. GEKA olarak her il için görevlendireceğimiz uzman alımlarını tamamladık. Her ilde GEKA’nın bürosunda uzmanlar görevlendirilecek. Bunun ilk ayağını bugün Muğla’dan başlatıyoruz” diye konuştu.

ÜÇ İLİN FARKI YOK

GEKA’nın çalışmalarında üç ilin birbirinden farkı olmadığını belirten GEKA Dönem Başkanı Denizli Valisi Yavuz Erkmen, “Amaç üç ilin beraber bir araya gelmesi, potansiyelin birleştirilmesidir. Ayrıca var olan potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilerek bu üç ilde yaşayan insanların yaşam seviyesinin daha üste çekilmesi, sosyal, kültürel, ekonomik anlamda gelişmesinin sağlanmasıdır. Bu doğrultuda ajans olarak faaliyetler yürütülmektedir. Her zaman söylediğimiz gibi, üç il arasında herhangi bir ayrılık yok, aksine birbirini tamamlayan bütünleştiren ve birbirini eksiğini tamamlayıcı şekilde hareketler söz konusudur. Bu, eyleme geçince kamuoyu bunu çok yakından gözlemleyecektir” dedi.

BİLİŞİM VADİSİ

Bilişim Vadisi’nde bilişim ve telekomünikasyon sektörlerinde çalışan firmalar inovasyon, Ar-Ge ve işbirliği amaçlarıyla bir araya gelecek. Vadide, bilgi ve iletişim, telekomünikasyon, bio-teknoloji, nano-teknoloji, nöro-teknoloji sektörlerine öncelik verilecek. Silikon Vadisi’nin bir bakıma benzeri olan Bilişim Vadisi’nde Uluslararası firmaların yerli firmalarla birlikte yurtdışına yönelik iş yapması hedefleniyor. Bilişim Vadisi’nde yazılım devi Microsoft’un da aralarında bulunduğu dünyaca ünlü dev firmalar da yer alacak. Şirketlerin hızla büyüyüp dışa açılabilmeleri için üniversitelerin de sistemin içinde yer almaları planlanıyor.

Projede, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile bilişim sektörünü temsil eden sivil toplum örgütleri ve kamu kurumları da (DPT, YÖK, TÜBİTAK, TOBB, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı) yer alıyor. 2011 yılı için donanımda 6 milyar 541 milyon dolar, yazılımda 738 milyon dolar, servis hizmetlerinde de 1 milyar 88 milyon dolar öngörülerek pazar büyüklüğünün, 8 milyar 367 milyon dolara ulaşması bekleniyor. 2012 yılı için hesap edilen pazar büyüklüğü ise 12 milyar dolar düzeyinde hesaplanıyor.

BİLİŞİM VADİSİ’NE MUĞLA DA TALİP
BİLİŞİM VADİSİ’NE MUĞLA DA TALİP
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 16:10:02
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 18:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?