22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Bir garip selamlamaya soruşturma

Muğla'nın Milas ilçesinde, 29 Ekim kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen resmi geçit töreninde ayakkabı topuklarına basan öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.


Milas'ta Atapark'ta gerçekleştirilen kutlama etkinliklerinde tören geçişi esnasında öğrenciler ve öğretmenler devlet protokolünü, protokolde öğrencileri, öğretmenleri ve Milaslıları selamlarken, bir öğretmenin ayakkabılarının topuklarına basarak şık olmayan bir şekilde protokolü selamlaması tepkilere neden oldu.
Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, konuyu inceleyeceklerini ve söylendiği gibi uygunsuz bir hareketin yapılmasının tespit edilmesi halinde gerekenin yapılacağını kaydetti. Milas Kaymakamı Şahin Aslan da, olayın çok olumsuz bir tablo ortaya koyduğunu belirterek, gerekli olan talimatları vereceğini ve soruşturma açılarak gerekenin yapılmasını sağlayacağını söyledi. Kaymakam Aslan konunun takipçisi olacağını sözlerine ekledi.


Kendisiyle ilgili olarak ortaya atılan "ciddiyetsiz" iddialarını kabul etmeyen Öğretmen M.K. ise ayağında rahatsızlık olduğunu belirterek, "Benim ayaklarımda rahatsızlık vardı. Yöneticilerime bayram karmaşası nedeniyle durumu bildiremedim ve Cumhuriyet için, bayrak için hiç yürümemektense bu şekilde yürümeyi tercih ettim. Kesinlikle farklı bir düşüncem yoktu. Cumhuriyetimize ve ülkemize yürekten bağlıyım" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 18:30:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?