22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Bir kova suya bu kadar eziyet!

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Esenköy köyünde vatandaşlar bir kova su için saatlerce sıra bekliyor.


Evlerindeki musluklardan haftada bir yada iki defa su akan köylüler, su ihtiyaçlarını köy kenarından geçen sulama kanalından karşılıyorlar. Kanala uzatılan hortumla yosunlu ve bulanık sudan bir kova almak için tüm mahalle sakinleri sıraya giriyor.
Kavurucu sıcak altında saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar, çektikleri sıkıntıyı defalarca yetkililere bildirmelerine rağmen kimsenin ilgilenmediğini, her defasında farklı bir bahanelerle atlatıldıklarını söylediler.

Köy muhtarının da sorunlarına seyirci kaldığın belirten Esenköylü kadınlar, yetkilileri göreve çağırdılar. Yaşadıkları sıkıntıyı anlatan mahalle sakinlerinden Hatice Karcı "Biz bu pis sular ile evimizde temizlik yapıyoruz. Çocuklarımızı yıkıyoruz. Mahalleli olarak her yıl bu su sorununu yaşıyoruz. Ama yetkililerin hala bir çalışması yok" dedi.
Esenköy köyünün bağlı olduğu Karaçulha beldesi Belediye Başkanı Turan Kovancı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sorundan haberi olmadığını ama en kısa sürede çözmek için talimat vereceğini söyledi.

..
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 14:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?