16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Bir ölümle ortaya çıkan dram

Kızları Özlem’in ölümüyle yıkılan Çakır Ailesi, derme çatma evden kurtuldu. Yaşadıkları dramı öğrenen İstanbullu bir işadamı onlara yardım eli uzattı. Ancak acılar dinmedi, yüzler gülmedi 


Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’ne bağlı Pınarköy’de ilköğretim 6’ncı sınıf öğrencisi Özlem Çakır, geçtiğimiz mayıs ayında derste fenalaştı. Düşerken başını çarpan 15 yaşındaki talihsiz kız, öğretmenleri tarafından hastaneye götürülmek istendi, ancak yolda son nefesini verdi. Kalbinin delik olduğu öğrenildi. Özlem’in ölümü, 7 metrekarelik tek odalı derme çatma evde yoksullukla boğuşan 6 çocuklu Çakır Ailesi’ni yıktı. 8 yıl önce maddi imkansızlıklar nedeniyle bir çocuklarını da evlatlık vermek zorunda kalan ailenin dramı gazete sayfalarına yansıdı. Bu haberleri okuyan İstanbullu bir işadamı, çok etkilendi, acılarını hafifletmek istedi. Hayırseverin maddi desteğiyle evleri yıkıldı, yerine 80 metrekarelik yeni bina yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla da mobilyalar alındı.

Keşke o da olsaydı...
Evin anahtarı baba İsmail Çakır’a teslim edildi. Kızının yasını tutan Çakır, gözyaşlarına boğuldu, “Ne diyeceğimi bilemiyorum. Sokaktan kurtulduk. Ülkemiz insanının ne kadar duyarlı olduğunu bir kez daha anladım. Bize bunu sağlayanlara teşekkür ediyorum. Ama keşke kızım yaşasaydı da biz yine o tek göz gecekondumuzda hayatımızı sürdürseydik. Onun acısı büyük” dedi. Acılı babanın bu sözleri, düzenlenen törene katılanları da duygulandırdı, kimileri ağladı.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?