4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bisikletle Türkiye turu

65 YAŞINDA BİSİKLETLE TÜRKİYE TURU YAPIYOR

65 yaşındaki doğa tutkunu Şaban Çancı bisikletiyle yaptığı Akdeniz turu kapsamında Fethiye’ye geldi.

65 yaşındaki Şaban Çancı adlı vatandaş daha önce Türkiye’nin bir çok bölgesine gittiği bisikletiyle Fethiye’ye geldi. İlerlemiş yaşına rağmen bisikletiyle Akdeniz turu yapan Şaban dede, 400 km pedal çevirdikten sonra bugün sabah saatlerinde Fethiye’ye geldi.

20 gün önce Antalya’nın Dokuma Mevkii’ndeki evinden yola çıkan 3 çocuk babası Şaban Çancı, 15 yıl önce eşinden boşanmış. Çocuklarının evlenmesiyle yalnız kalan doğa tutkunu Şaban dede, bisikletiyle Türkiye turuna çıkmaya başlamış. Geçtiğimiz yıllarda Adana, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Erzincan, Erzurum, Rize ve Bayburt’a kadar pedal çeviren Çancı; şimdi de Akdeniz’in doğal ve tarihi güzelliklerini yakından görüyor.

Antalya’dan başladığı yolculuğunda Kemer, Tekirova, Kumluca, Finike, Kaş ve Kalkan’ın ardından Fethiye’ye gelen Şaban Çancı; öğle saatlerinde Kayaköyü ve Ölüdeniz’i gördükten sonra Yayla yolu üzerinden Antalya’ya geri döneceğini ifade etti. Tarihi ve doğal güzelliklerin kendisini çok etkilediğini söyleyen Şaban dede, “Akdeniz tarihi ve doğal güzellikleri bünyesinde barındıran bir bölgedir. Ben özellikle deniz meraklısıyım. 20 gün önce evimden bisikletimle ayrıldım. Kemer, Tekirova, Kumluca, Finike, Kaş ve Kalkan’ın ardından Fethiye’ye geldim. Kayaköyü ve Ölüdeniz ve Babadağ’ı da gördükten sonra Yayla yolu üzerinden tekrar Antalya’ya döneceğim” dedi.

65 YAŞINDA BİSİKLETLE TÜRKİYE TURU YAPIYOR
65 YAŞINDA BİSİKLETLE TÜRKİYE TURU YAPIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 14:02:03
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 18:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?