4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bodrum alev alev!

BODRUM'DA MAKİLİK VE TARIM ARAZİSİNDE YANGIN

Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik ve tarım arazisinde yangın çıktı. Havadan ve karadan müdahale ile uzun uğraşlar sonunda kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Turgutreis beldesi İslamhaneleri köyünde tarım arazisi ve makilik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Arazi şartlarından dolayı ekipler karadan müdahale etmekte güçlük çekince bölgeye havadan müdahale için Milas Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı bir yangın söndürme helikopteri ile 2 adet yangın söndürme uçağı sevk edildi. Ekipler bölgeye gelinceye kadar köylüler kendi çabaları ile yangının ilerlemesine engel olmaya çalıştı. Yerleşim alanına doğru ilerleyen yangında

etrafı da duman kaplarken, çevre sakinleri panik yaşadı. Engebeli arazide kendi çabaları ile yangına müdahale etmeye çalışan köylüler zor anlar yaşadı. Bodrum Orman İşletme Şefi Önder Barut, "Yol ağı olmadığından dolayı yerden müdahale zorlaştı. O nedenle hava araçlarını yönlendirdik" dedi.

Yangına havadan müdahalenin yanı sıra karadan Turgutreis Belde Belediyesi ve çevre belde itfaiye ekipleri, bir arazöz ile 30'a yakın orman işçisi müdahale etti. Yaşadıkları bölge dumanla kaplanan vatandaşların evlerinden dışarı çıktığı gözlendi.

İslamhaneleri Muhtarı Ömer Mazı, yaklaşık 2 buçuk saatte kontrol altına alınan yangınla ilgili olarak, "Yol olmadığı için burada biraz sorun oldu. Evlere de yaklaştı ama çok büyük tehlike yok" diye konuştu.

Köy sakinlerinden Sinan Tayar, yangının çıktığı anlarda evde olduğunu belirterek, "Pencereden baktığımda yangın çıktığını, alevleri gördüm. Komşular da, 'Yangın çıktı' diye bağırıyordu. Neden çıktığını bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 15 hektarlık alanda etkili olan yangının kontrol altına alındığı, söndürülen kısımlarda soğutma çalışmalarına başlandığı belirtildi. Jandarma güçleri de güvenlik önlemi alırken, yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

BODRUM'DA MAKİLİK VE TARIM ARAZİSİNDE YANGIN
BODRUM'DA MAKİLİK VE TARIM ARAZİSİNDE YANGIN
BODRUM'DA MAKİLİK VE TARIM ARAZİSİNDE YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 18:02:05
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 10:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?