22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Bodrum cayır cayır yanıyor

Muğla'nın  Bodrum İlçesi'nde, hafta başından itibaren artan hava sıcaklığı turistleri ve Bodrumlular'ı zor durumda bıraktı. Güneşte termometreler 49 dereceyi gösterirken lüks tatil köylerinde otel personeli turistlere saatlerce buz ve soğuk su servisi yapıp serinletmeye çalıştı.

Turizm cenneti Bodrum'da aniden bastıran aşırı sıcaklar nedeniyle yerli ve yabancı turistler sahillere, su parklarına ve otellerin havuzlarına akın etti. Sıcak nedeniyle bunalan turistlere Majesty Belizia Otel'in animasyon ekipleri tarafından buz ve soğuk su servisi yapıldı. Havuz başında güneşlenen yerli ve yabancı turistlerin üzerinden dakikalarca soğuk su döküldü, turistler personelin verdiği buzları vücutlarına sürerek serinlemeye çalıştı. Ukrayna'dan tatile gelen Julia Boldowski, “Sekiz yıldır tatilimi Bodrum'da geçiriyorum ancak ilk kez bu kadar bunaltıcı sıcak ile karşılaştım. Buna rağmen Bodrum'da müthiş bir tatil keyfi yaşıyorum. Sıcaklar eğlencemizi bozmadı” dedi.

Bodrum'da sabah saatlerinde, güneşte 44 dereceyi gösteren termometreler saat 13.00'te 49 dereceye kadar çıktı. Turistlerin saatlerce buzlu su ve buz ile serinlemeye çalıştığını belirten Majesty Belizia Otel Genel Müdürü Ülkay Atmaca, “Haziran ayında ilk kez bu kadar yoğun sıcaklarla karşılaştık. Özellikle son iki günden bu yana tesisimizdeki 11 ülkeden bin 300 turisti serinletmek için yoğun gayret gösteriyoruz. Afrika sıcakları turistleri de turizm sektöründe çalışanları da adeta kavurdu” dedi.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının gölgede 39, deniz suyu sıcaklığının ise 21 derece tespit edildiğini açıkladı.

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 15:21:32
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 15:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?