6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Bodrum Film Festivali başladı

"Uluslararası Bodrum Film Festivali", düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. 

Bodrum Belediyesi, Belgesel Sinemacılar Birliği ve Avrasya Sanat Kollektif tarafından düzenlenen "Uluslararası Bodrum Film Festivali" başladı. 

Bodrum Kumbahçe Mahallesi'nden İskele Meydanı'na düzenlenen yürüyüşle başlayan etkinlikler çerçevesinde, "Dünya Çevre Günü" kutlamaları da gerçekleştirildi. 

Çok sayıda çevre örgütünün katıldığı etkinlikte çevreye dikkat çekildi. İskele Meydanı'nda devam eden festival açılış etkinlikleri çerçevesinde Çomakdağ Halk Oyunları ekibi ve Dibekdereli müzisyenleri ve Bodrum Merkez Turgutreis İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi çeşitli gösteriler sundu. 

İskele Meydanı'ndaki etkinliklerin ardından Bodrum Kalesi'nde düzenlenen kokteylle, Ayşegül Sayran'ın "Altın, Çiçek, İpek, Kadın" başlıklı fotoğraf sergisi açıldı. 

Serginin ardından davetliler, kalede düzenlenen konseri takip etti. Şef Ender Sakpınar yönetimdeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın, 6 Yunanistanlı müzisyen ve solist Iris Mavraki eşliğinde verdiği "Umut ve Barış Şarkıları" konseri çok sayıda tatilci ve vatandaş tarafından beğeniyle izlendi. 

Festival çerçevesinde Enric Peris ve Videohacker Miguel Bastos'un yönettiği İspanyol yapımı "Tornallom" adlı filme "Halikarnas Balıkçısı Çevre Ödülü", "Yasemin'in Şarkısı" filmiyle Filistinli sinemacı Najwa Najjar ve "Wall" filmiyle İsrailli sinemacı Simmone Bitton'a "Heredot Barış Ödülü", festivalin retrospektif bölümünde 4 filmi yer alan Reha Erdem'e Çağdaş Türk sinemasına yaptığı katkılardan dolayı "Onur Ödülü", geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Türk sinemasının en önemli yönetmenlerinden Atıf Yılmaz'a "Sinemada Ölümsüzlük" ödülü verildi.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 18:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?