6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Bodrum Film Festivali tanıtım toplantısı

Bodrum 3. Uluslararası Film Festivali düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. 

Bodrum Belediyesi, Belgesel Sinemacılar Birliği ve Avrasya Sanat Kolektifi'nin ortaklaşa düzenlediği Bodrum 3. Uluslararası Film Festivali'nin tanıtım toplantısı, Bodrum Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kocair, Film Festivali Koordinatörü ve Avrasya Sanat Kolektifi Nadi Güler ile Belgesel Sinemacılar Birliği Başkanı Şehbal Şenyurt katıldı.

Festival Genel Koordinatörü Nadi Güler, festivalin her yıl büyüyerek devam ettiğini belirterek, ''İlk yıl çok küçük hedeflerle başladık, ilişkileri oluşturduk. İkinci yıl yüzde 30'luk bir büyümeyle 18 bin seyirciye ulaştık. Bu yıl da Bodrum gibi imajını hızla yenileyen bir kent için oluşturduğumuz seyirci hedefi 30 bin'' dedi. 

Belediye Başkan Vekili Mehmet Kocair ise festivalle ilgili olarak, "4 bin yıllık tarihi olan Bodrum'a yakışır bir festival olacak" diye konuştu. Belgesel Sinemacılar Birliği Başkanı Şehbal Şenyurt Bodrum 3. Uluslararası Film Festivali için özel çaba sarf ettiklerini kaydederek, "Festivalde ağırlıklı olarak Ortadoğu ve Akdeniz filmlerinin gösterilecek. Festivalde, barış mesajlarının da verilecek" şeklinde konuştu. 

Festival, 5 Haziran'da şef Ender Sakpınar yönetimindeki Eskişehir Senfoni Orkestrası'nın, 6 Yunanlı müzisyen ve solist Iris Mavraki eşliğinde vereceği ''Umut ve Barış Şarkıları'' konseriyle başlayacak. Festival süresince Almanya, Senegal, Fransa, Finlandiya, Venezuela, Ukrayna, Belçika, İspanya, Küba, Filistin, İsrail, Hollanda, İtalya, İngiltere, Yunanistan, Arjantin, Hindistan, İsviçre, İrlanda, Güney Kore, Danimarka, İsveç, İran, İzlanda ve Türkiye'den toplam 70 film gösterilecek. Festival kapsamında, ''Heredot Barış Ödülü'' ve ''Halikarnas Balıkçısı Çevre Ödülü'' verilecek. Bu kapsamda, ''Yasemin'in Şarkısı'' filmiyle Filistinli sinemacı Najwa Najjar ve ''Wall'' filmiyle İsrailli sinemacı Simmone Bitton'a ''Heredot Barış Ödülü'', Enric Peris ve Videohakcers grubunun yönettiği İspanyol yapımı ''Tornallom'' adlı filme de ''Halikarnas Balıkçısı Çevre Ödülü'' verilecek.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 16:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?