9
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Bodrum fırtınaya tutuldu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bugün öğle saatlerine yakın etkisini göstermeye başlayan şiddetli lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Hızı saatte 60 kilometreyi bulan lodos fırtınası nedeniyle feribot seferleri yapılamadı. Sahillerdeki restoranlar, dev dalgaların getirdiği deniz sularıyla doldu. İletişim ve elektrik hatlarında arızalar oldu.

Bodrum'da bugün akşam saatlerinde beklenen lodos fırtınası erken bastırdı. Sahildeki restoran, kafeterya ve otel çalışanları, işyerlerini önlerine kum torbaları koyarak dev dalgalarla gelen deniz sularından korumaya çalıştı. Bazı esnaf topladığı masa ve sandalyeleri ağaçlara iplerle bağlayarak denize sürüklenmesini engelledi. Deniz suları dünyaca ünlü Barlar Caddesi olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'ne kadar geldi. Lodos fırtınası Bodrum'un yanı sıra Gümbet, Bitez, Ortakent- Yahşi beldelerinde de etkili oldu. Sahildeki bazı restoran ve kafelerin, masaları sandalyeleri devrildi, denize sürüklendi. Ahşap iskeleler parçalandı.

Bodrum- Datça - Bodrum- İstanköy (Kos) feribot seferleri iptal edildi. Güllük'ten İsrail'e kuru yük götüren nakliye gemileri Ortakent ve Bitez koylarına sığınmak zorunda kaldı. Tekne sahiplerinin liman dışına çıkmamaları istendi. İtfaiye ve zabıta ekipleri alarma geçti.

Meteoroloji yetkilileri lodos fırtınasının akşam saatlerine doğru etkisini arttırarak süreceğini bildirdi

 

...
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2012 Cuma 19:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?