5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Bodrum sele teslim

BODRUM SELE TESLİM

Muğla'nın Bodrum ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan yağışlı hava Bodrum merkez başta olmak üzere Ortakent-Yahşi-Bitez-Gümbet-Turgutreis ve Yalı beldelerinde sele neden oldu.

Yaklaşık iki saat boyunca aralıksız yağan şiddetli yağmur nedeni ile sokaklar sel sularına teslim olurken çok sayıda araç sel sularına kapıldı, birçok evin zemin katlarını su bastı. Bodrum'u etkisi altına alan yağışlı hava nedeni ile sabah saatlerine kadar AKUT ve belediye ekipleri teyakkuza geçerken mahsur kalan vatandaşlar iş makineleri ile kurtarıldı.

Bodrum'da sabah saatlerinde başlayan yağışlı hava akşam saatlerde etkisini arttırdı. İki saatlik yağışın ardından yağmurun etkisini azaltması ile Bodrum'da hayat bir süre sonra normale döndü.

Yağışlı havanın Bodrum'u etkisi altına almasının ardından Muğla Afet İl Müdürlüğü'ne ait arama kurtarma ekipleri ile İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri Bodrum'a sevk edildi. Bodrum'da bulunan AKUT ekipleri alarma geçrildi. Sel sularına kapılan araçlarda bulunan vatandaşlar AKUT ekipleri tarafından zamanında müdahale ile kurtarıldı. Bodrum'da yağışlı havadan en fazla etkilenen beldeler ise Bitez ve Ortakent oldu. Bitez ve Ortakent'te vatandaşlar yağmur suları nedeniyle mahsur kalırken, birçok araç sel

suları ile derelere sürüklendi. Turgutreis'te bir köprü çöktü. Ortakent'te heyelan sebebiyle yollar kapandı. Yaşanan sel nedeniyle Bodrum'da Kriz Masası oluşturulurken, AKUT ekipleri selde mahsur kalanları kurtarmak için sabah saatlerine kadar sürekli devriye gezdi. Bu arada pek çok kişi yağmur altında kalan evlerin üst katlarına ve çatılara çıkarak yardım bekledi.

Yağmurun etkisini kaybetmesinin ardından Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum'a gelerek incelemelerde bulundu. Şiddetli yağışın ilçeyi olumsuz etkilediğini kaydeden Muğla Valisi Fatih Şahin, selde can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu kaydetti. İlçedeki tüm belediye ekiplerinin sel nedeniyle çalıştığını belirten Şahin şunları söyledi:

"'İş birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Afet İl Müdürlüğü ekipleri de bölgeye geldi. Onlar da çalışmalara katıldı. Yağışlı hava nedeni ile birçok ev ve iş yerini sular bastı. Bazı araçlar sel sularına kapıldı. Ancak kurtarma ekiplerimiz zamanında yaptıkları müdahaler ile vatandaşlarımızı kurtardı ve herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Sabah hasar tespit çalışmalarına başlayacağız. Şu anda belediyelerin iş makineleri kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlardan gelen ihbar telefonları azaldı.

Ancak ekiplerimiz sabaha kadar çalışacak. Zarar gören köprüler de onarılacak. Tüm Bodrum halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.''

Bitez beldesinde aşırı yağışlar nedeni ile oluşan sel suları Atatürk Bulvarı, Belediye, Cumhuriyet, Pınarlı, Bergamut, Pomelan, Selvi caddelerinde asfatı yerinden söktü. Atatürk Bulvarı tamamen sel sularının altında kalırken, cadde üzerindeki asfalt yer yer yerinden söküldü. Jandarma ekipleri Atatürk Bulvarının sahile olan ulaşımını trafiğe kapatarak araç girişine yasakladı.

Turgutreis yolu üzerindeki İslamhaneler mahallesinde dere üzerine yapılan evlerin zemin ve bodrum katları sular altında kaldı. Vatandaşlar evlerini terk ettiler. Vatandaşlar, "Evlerimizin zemin ve bodrum katları su altında kaldı. Gece yağmurlu havanın devam edeceği açıklandı. Bizde tedbir için evimizi boşalttık. Geceyi akrabalarımızın evinde geçireceğiz" diye konuştular.

Bodrum Ortakent-Yahşi beldesi de yağmur sonrası sel sularının etkisi altında kaldı. Yahşi beldesinde İpek Sitesi'nde çok sayıda villanın zemin katlarını su bastı. Site sakinleri belediye ve AKUT ekiplerinden yardım talebinde bulundu. Sitedeki evlerin bahçelerinde aşırı yağış sonrası oluşan taşkın nedeniyle su bastı. Site sakinlerinden bazı vatandaşlar jandarma, AKUT ve Acil Afet ekiplerinin yetersiz kaldığını belirttiler.

BODRUM SELE TESLİM
BODRUM SELE TESLİM
BODRUM SELE TESLİM
BODRUM SELE TESLİM
BODRUM SELE TESLİM
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2011 Cumartesi 09:34:05
Güncelleme :29 Ocak 2011 Cumartesi 18:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?