22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Bodrum sokağa döküldü

A Milli Futbol Takımı'nın 2008 Avrupa Şampiyonası grup son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükselmesi, yurt genelinde olduğu gibi Bodrum'da da büyük sevinç yaşattı.


Turizmin önde gelen merkezlerinden Bodrum'da yüzlerce taraftar, Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'nde dev ekranlarda izlediği karşılaşmanın bitiş düdüğü ile masaların üzerine çıkıp oynadı. Karşılaşmayı evlerinde izleyenler, ellerinde Türk bayraklarıyla cadde ve sokaklara döküldü. Araç konvoylarıyla şehir turu atanlar doyasıya çeyrek final sevinci yaşadı.


Maç öncesi işletmelerin caddeye bakan kısımları dev Türk bayrakları ile donatıldı. Çek Cumhuriyeti'nin ilk yarıyı 1-0 üstünlükle tamamladığı karşılaşmanın ikinci yarısında farkın 2'ye çıktığı dakikalarda Türk taraftarlar büyük üzüntü yaşadı. Türk Milli Takım futbolcularının maçtan kopmayarak galibiyet için mücadelesini sürdürürken kaydedilen bir gol Türk taraftarın galibiyet umutlarını yeniden doruğa taşıdı.
Karşılaşmanın son anlarında skoru eşitleyen golle sevince boğulan vatandaşlar çok geçmeden gelen 3. golle bayram havası yaşadı. Bir an önce maçın bitmesi için sabırsızlanan Türk taraftarlar hakemin 90 dakikayı bitiren düdüğü ile etrafı şenlik yerine çevirdi. Keman, klarnet ve darbuka eşliğinde sevinç gösterileri uzun süre devam etti. Türklerin çeyrek final coşkusuna bazı turistler de alkışlarıyla eşlik ederek ortak oldu.

CADDELERDE TRAFİK AKIŞI DURDU
Turizm kenti Bodrum'a, Türkiye'nin farklı illerinden tatillerini geçirmek için gelenler de Türk Milli Takımı'nın çeyrek finale yükselmesini kutlarken, cadde ve sokaklarda aşırı derece yoğunluk yaşandı. Karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte trafikteki araç sayısı her geçen dakika biraz daha arttı. Oluşan konvoylar nedeniyle ilçe merkezinde Cevat Şakir Caddesi, Neyzen Tevfik Caddesi, İtfaiye Kavşağı ve Atatürk Caddesi'nde trafik akışı durdu. Trafik polisleri yolun trafiğe açılması için zor anlar yaşarken,
emniyet güçlerinin polis merkezi ve yunus unsurlarından takviye yapıldı. Bir müddet sonra trafik akışı normale dönerken, Türk taraftarlar çeyrek finale yükselmenin mutluluğu doyasıya yaşadı.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 10:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?