5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Bodrum suya kavuşuyor

BODRUM SUYA KAVUŞUYOR

Bodrum merkez ilçe ile birlikte 9 beldenin içme, kullanma ve sanayi suyu sorunu bitti.

2006 yılında ihalesi yapılan “Bodrum Acil İçme suyu Projesi” tamamlandı ve 20 Temmuz Çarşamba günü Bodrum Yarımadası’na su verilecek. 103 milyon TL’ye malolan proje ile Bodrum Yarımadası’nın 2040 yılına kadar su sorunu yaşanmayacak.

AÇILIŞI BAŞBAKAN YAPACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bodrum Acil İçme suyu Projesi’nin tamamlandığını ve 20 Temmuz 2011 tarihinden itibaren Bodrum ve çevresindeki Konacık, Bitez, Ortakent, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü, ve Yalı Çiftliği yerleşim yerlerine içme-kullanma ve sanayi suyu verileceğini söyledi. Bodrum Acil İçme Suyu Projesi ile Bodrum Yarımadasına yeraltı su kaynakları ile Geyik Barajından su temini sağlandığını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yörenin 2040 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının karşılandığını açıkladı. Bakan Eroğlu, projenin resmi açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ileriki bir tarihte gerçekleştirileceğini söyledi. Bodrum İçme Suyu Tesisleri ve İsale hattı 1. Kısım, Bodrum İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Bodrum İçme Suyu Tesisleri ve İsale Hattı 2. Kısım olmak üzere üç bölümden oluşan Bodrum Acil İçme Suyu Projesi, 103 milyon TL’ye mal olduğu açıklandı.

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ ZOR PROJESİ

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, 3 aşamadan oluşan projenin amacının Türkiye’nin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum Yarımadası’ndaki yerleşim birimlerine su sağlamak olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "2006 yılında ihale edilen bu proje, Türkiye’nin İstanbul’dan sonraki en zor içme suyu projesidir. Proje kapsamında Bodrum ve 9 beldesine 2040 yılına kadar içme suyu sağlanacak"

TEMİZ SU VE TURİZM

Projenin hayata geçmesi ile birlikte Bodrum ve 9 beldesine temiz ve arıtılmış kaynak suyu verileceğine işaret eden İndap, "Bodrum’a kaynaklardan ve barajlardan aldığımız suyu arıtarak vereceğiz. Bodrum’da daha önce kullanılan kireçli suyun yerine, daha temiz, berrak ve içilebilir bir su vereceğiz.

PROJE

“Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi" kapsamında yapılan arıtma tesisi Türkiye’deki en modern sistemle yapıldı. Proje ile Bodrum Yarımadası’na getirilen içme suyu, öncelikle Geyik ve Mumcular barajları ile yapımı devam eden Bozalan barajlarından sağlanacak. Proje kapsamında, 2040 yılına kadar, yaklaşık 1.5-2 milyon nüfusa ulaşacak içme suyu şebekesi projelendirildi. Bu da yaklaşık 46 milyon metreküp olarak tahmin ediliyor. Proje ile barajlardan istenilen su elde edilirse, yeraltı suları kullanılmayacak. Kuraklık yaşanması ve barajların su seviyesinin düşmesi halinde, yeraltı suyu kuyuları vatandaşları ve turistleri mağdur etmemek için devreye sokulacak.

BODRUM SUYA KAVUŞUYOR
BODRUM SUYA KAVUŞUYOR
BODRUM SUYA KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2011 Cumartesi 13:37:04
Güncelleme :16 Temmuz 2011 Cumartesi 14:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?