4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bodrum üniversite istiyor

BODRUM ÜNİVERSİTE İSTİYOR

Bodrum’a Üniversite Kazandırma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, derneklerini tanıtmak ve kendilerine destek bulmak için başlattıkları ziyaret turunda, Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu’nu ziyaret etti.

Derneğin kurucu başkanlığını yapan Akif Demiröz, yönetim kurulu üyesi Semih Adıyaman ile gerçekleştirdiği ziyarette Nalbantoğlu ile bir süre görüştü.

Bodrum’a Üniversite Kazandırma Derneği Başkanı Akif Demiröz ziyarette,“Yurt dışında Bodrum ölçeğinde olup da dünya çapında saygın olan üniversitesi bulunan kentler var. Üniversite konusunda Bodrum’dan finansman sağlanabilir. Mali imkanlara sahip hayırseverlerimiz var. Buradaki üniversite bir model olmalı. Ayrıca Bodrum genelinde ‘Biz üniversite istiyoruz, turizm yanında üniversitemiz olsun’ denmesi lazım” dedi.

Türkiye’de model olmasını istedikleri, Bodrum için düşünülen üniversitesi de, sualtı arkeoloji kürsüsünün bulunmasının bir örnek olarak sunabileceklerini söyleyen Demiröz “Üniversitelerimizde böyle bir kürsü yok. Bodrum’un dünya çapında tanınmış su altı arkeoloji müzesi var. Bodrum ve çevresinde bu yönde batıklara dalışlar gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

DTO Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ise Bodrum’a üniversite kazandırma konusunda destek olacaklarını söyledi. Nalbantoğlu “Bodrum’un dışındaki Bodrumlulardan yardım alabiliriz. Yöremizin parlamenterlerine bunu anlatırız. Yol doğru bir yol. Güzel bir fikir. Zor bir iş ama işin zorluğu bizi ürkütmemeli. Hep birlikte çalışmamız lazım” diye konuştu.

Akif Demiröz ziyaret sonunda DTO Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu’na derneklerinin takviminden hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 17:19:05
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 18:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?