6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Bodrum'a 5 yıldızlı Adliye Sarayı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 4 milyon YTL'ye malolan adliye sarayı hizmete girdi. Şehir merkezinde bulunan Hükümet Konağı’ndaki adliye binasının yetersiz olması nedeniyle Adalet Bakanlığı İş Yurtları Daire Başkanlığı tarafından Bitez’de yaptırılan Bodrum Adliye Sarayı'nın güvenliğini jandarmalar koruyor.

Yıllardır Bodrum Neyzen Tevfik Caddesi’ndeki Hükümet Konağı'nda hizmet veren adliye binasının yetersiz kalmasından dolayı Bodrum’a 10 kilometre uzaklıktaki Bitez Beldesi'nde, inşaatı sekiz ayda tamamlanan Adliye Sarayı hizmet vermeye başladı.

Dekorasyonu ve iç döşemesinde kullanılan malzemeleriyle beş yıldızlı turistik tesisleri aratmayan Adliye Sarayı 40 dönümlük hazine arazisi üzerine inşa edildi. Dört katlı ve 12 bin 400 metrekare kullanım alanı olan Adliye Sarayı'nda 14 duruşma salonu, 14 mahkeme kalemi, 14 hakim, dokuz başsavcı ve savcı, dört icra, altı müdür, üç baro, adli tabip ve sağlık odalarıyla bir kafeterya, üç çay ocağı, terasta hakim ve savcılar için restoran, 80 kişilik konferans salonu ve 300 araçlık otopark bulunuyor. Adliye Sarayı'nda protokol, vatandaş ve mahkum girişleri için ayrı kapılar kullanılıyor.

JANDARMA GÖREV YAPIYOR

Jandarma tarafından korunan Adliye Sarayı'nda, iç ve dış mekanlarda 24 saat güvenlik kameralarıyla izleniyor. Dört milyon YTL’ye yaptırılan Bodrum Adliye Sarayı’nda iç donanımı ve dekorasyonunda kullanılan eşyaların Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu'na bağlı açık cezaevlerinde tutuklu bulunan mahkumlar tarafından yapıldığı belirtildi. 

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Adil Acar “Yargı hizmetlerinin verimli ve etkili şekilde yürütülmesi yeni adliye sarayıyla sağlanmış ve Bodrum’da hukuk ve adliye hizmetleri modern ve çağdaş ortamda hizmete veriyor. Her mahkemenin kendisine ait duruşma salonu olması ve yargının saygınlığı vatandaşın üzerinde olumlu bir psikoloji yarattığı gibi Türkiye’de ilk kez bir adliyede jandarma geniş güvenlik önlemleri alarak çalışmaya başladı” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 11:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?