16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Bodrum'a Fenerbahçe futbol okulu

Bodrum İlçesi'nde önümüzdeki günlerde Fenerbahçe Futbol Okulu açılacak.

Futbol okulu çalışmaları için ilçeye gelen Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz, "İkinci yarıda şampiyonluğun en önemli adayı olmanın ötesinde çok iyi futbol oynayacağımıza inanıyorum" dedi.

Bodrum'daki Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Sosyal Tesisleri'nde açılacak okulda, teknik sorumlu ve teknik direktör görevinde olacak eski futbolculardan Serdar Başafacan ve Fatih Özçelik ile bir araya gelen Aziz Yılmaz, 15 güne kadar okulu açacaklarını söyledi.

Okul ile ilgili olarak Bodrum'da Fenerbahçe kulübünün alt yapısında çalışmış antrenörler olduğunu kaydeden Yılmaz, "Zaten bir senedir kendi çabaları ile okul açmışlardı. Ben de yazları Bodrum'dayım. Her ne kadar Ali Şen benim köyüm diyorsa da benim de köyüm sayılıyor. Köyümüzün gençlerine hizmet olsun, onların okul dışında boş zamanlarında enerjilerini spora vermelerini amaç edindik. Buradan çıkacak yıldızlara, yetenekli futbolculara da yardımcı olup Fenerbahçe'ye ve diğer takımlara sporcu yetiştirme amacındayız. 15 güne kadar okulu açarız. Birleşik Vakıf olarak açıyoruz bu okulu. Fenerbahçelileri, Birleşik Vakıf Lokali ile bir araya topladık. Sonuçta biz Fenerbahçe'nin kuruluşuyuz. Fenerbahçe adına gençlerimizi Fenerbahçeli yapmak istiyoruz" dedi.

Aziz Yılmaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada ise Fenerbahçe'nin ilk yarı performansını değerlendirerek, "Aragones, Avrupa şampiyonu hoca. Maalesef Türkiye'de tartışılıyor. Sonuçlar önemli tabi. Sonuçlar ilk başta biz Fenerbahçelileri üzdü. Ama son 10 haftada en başarılı takım olarak Fenerbahçe gözüküyor. Fenerbahçe olarak biraz sabredemiyoruz. Başarılara çok alıştığımız için doyumsuzuz. Hocayı eleştirdik ama şu anda bütün camia birlik içerisinde hocayı destekliyor. Aragones'e güveniyor ve inanıyor. Şampiyon olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Golcü futbolcu Daniel Guiza'ya yapılan eleştirilere de cevap veren Aziz Yılmaz, " "Güiza'nın kariyeri tartışılmaz. İspanya'da orta sıralardaki bir takımda gol kralı olmuş bir futbolcu. Ben Güiza'yı çok beğeniyorum. Bir kere kollektif oynuyor, hiç egoist değil. Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan bir santrafor. Topsuz alanda çok faydalı ama şanssız. Deivid'in ilk geldiği sezon Fenerbahçe'nin ileride yıldızı olacağını kim bilebilirdi. Güiza, kariyerini belli eden klas goller atıyor. Benim en beğendiğim yönü asist
yapmayı yani takımın galibiyetini düşünmesi. Genelde yüzde 90 santrafor egoist olur. Olmazsa iyi bir golcü olamaz. Gol kaçırıyor ama çok koşuyor. Onu da atlattığını düşünüyorum. Hatta daha iddialı da konuşuyorum, gol kralı olacak" dedi.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon gösterdiği başarıyı bu sezon gösterememesini teknik direktör değişimine bağlayan Aziz Yılmaz, "Geçen seneki başarı da tabi biraz şans da var. Penaltılarla eledik. Uzaktan şanslı goller attık. Geçen seneki performansa baktığımız zaman Fenerbahçe, Avrupa kupalarında küçümsenmeyecek başarılar elde etti. Herker, şapka çıkardı. Fakat, bu sene hoca değişikliği kupadan elenmemize sebep oldu" ifadelerini kullandı.

Zico ile Aragones arasında bir değerlendirme yapan Yılmaz, geçen sene Zico ile çok iyi bir takım ruhu olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"Zico'nun babacan tavrının getirdiği bir takım oyunu vardı. Zico'dan sonra Aragones'in çok disiplinli, disiplinden taviz vermeyen yapısı ile takımın ahengi bozuldu. O döneme Şampiyonlar Ligi maçları gelince başarısız sonuçlar alındı. Uyum sorunu var. Hoca aslında yaş itibari ile babacan, pozitif bir gönümü var ama bana göre maalesef kulübe de negatif enerji veriyor. Gerçi bizim takıma Türk takımı demek zor. 7-8 yabancı oynadığı için Türk takımı demek zor. Türk futbolcu ağırlıklı değil. Türk futbolcu ağırlıklı takımlarda futbolcuya en önemli motivasyon (haydi koçum)' deyip sırtını sıvazlamaktır. Bizde bunlar eksik maalesef. Ama hoca gitmez. Hocanın gitmesi için hiçbir sebep yok. Sezon ortasında hoca değiştirmenin o sezon sonunda negatif netice doğurduğunu istatistiklerde gösteriyor"

Ligin ilk yarısında Fenerbahçeli olarak takımın oyunundan memnun olmadıklarını belirten Yılmaz, "İnşallah devre arasını iyi değerlendireceğiz. İkinci yarı şampiyonluğun en önemli adayı olmanın ötesinde çok iyi futbol oynayacağımıza inanıyorum" dedi.

Öte yandan, Bodrum'da açılacak olan Fenerbahçe Futbol Okulu'nun teknik sorumlusu eski futbolcu Serdar Başafacan ise bir yılı aşkın süredir Bodrum'da bu işle uğraştığını söyledi. Başafacan, "Şu anda 70-80 kadar öğrencim var. Fenerbahçe Kulübü ile görüşmemizin ardından bu okulu açmaya karar verdik. Amacımız, yetenekli sporcuları Fenerbahçe'nin alt yapısına kazandırmak. Hatta A takımı için de söz aldım ve okulu açıyoruz. 15 gün içerisinde faaliyete geçeceğiz. İstanbul'a gidip kurs göreceğim. Öğrencileri, sporcu kardeşlerimizi bir araya toplayıp yıldızları ortaya çıkarmak istiyoruz. Şu anda 300 öğrenci hedefliyorum. Yardımcı hocalarımız ve masörlerimiz olacak. Fenerbahçe'ye oyuncu gönderebilirsek çok iyi olacak. Bodrumspor için de büyük kazanç olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 10:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?