16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Bodrum'da 85. yıl coşkusu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Cumhuriyetin 85. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı.

İlçe stadında düzenlenen törende Bodrum Kaymakam Abdullah Kalkan, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Deniz Şayan, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe protokolün vatandaşları selamlamasıyla başlayan törenlerde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Abdullah Kalkan "Cumhuriyet, ödün vermeden korumamız ve yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. Cumhuriyet, Türk Milleti'nin varlığının ve geleceğin sembolüdür, teminatıdır. Cumhuriyet bizi millet yapan, bizi biz yapan, devleti de bizim yapan büyük bir olaydır. Cumhuriyet, Türk Milleti'nin azminin ve iradesinin eseridir" dedi.

Milli bayramların, milli imanın, mili güvenin tazelendiği , tazelenmesi gerektiği özel günler olduğunu söyleyen Kaymakam Kalkan konuşmasında "Türk milli varlığı bütün tarih boyunca hain ve sinsi bir çok saldırlara maruz kalmıştır, bundan sonrada kalacaktır. Türk Milleti'nin en büyük eseri ve son kalesi olan Türkiye Cumhuriyeti'de sürekli olarak hain, sinsi ve çok merkezli tehditlerle karşı karşıya kalmaktadır. Milli birlik ve beraberliğimiz her türlü kötü güne ve her tülü kötülüğe karşı en basit ama en büyük gücümüzdür. Hiç bir kötü düşünce Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar veremeyecek, yüreği Atatürk ve vatan sevgisi ile dolu Türk Milleti'nin inanç ve iradesi karşısında tutunamayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Kalkan'ın konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu. Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğencileri tarafından "Cumhuriyete giden yol" isimli drama temsili sunuldu. Halk oyunları gösterisinin de yer aldığı törende, ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan "Karya çiçekleri" topluluğu farklı yörelerden halk oyunları gösterilerini sundu. Geçit töreniyle son bulunan Bodrum’daki kutlamalar, çeşitli etkinliklerde devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?