4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bodrum'da bale rüzgarı

8. BODRUM ULUSLARARASI BALE FESTİVALİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü tarafından Bodrum Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen 8. Bodrum Uluslararası Bale Festivali, 'Barbaros' adlı gösteriyle başladı. Bu yıl tadilat yapılarak bale festivali etkinliğine devam edilen Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde, festivalin açılışında DOB Genel Müdürlüğü ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın ortak projesi olan "Barbaros" sahnelendi. Aspendos'un ardından iki kez İstanbul'da

sahnelenen ve 4. temsili Bodrum'da gerçekleştirilen Barbaros'u DOB'un solist nitelikli 35 erkek ve 12 bayan dansçısından oluşan kadrosu sahneye koydu.

Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa'nın hayatını ve 16. yüzyıl Akdeniz Türk akıncılığını, çağdaş dans ve tiyatro üslubu ile anlatıldığı eser Mercan Dede'nin müzikleri eşliğinde sanatseverlerle buluştu. İki perdelik gösteriyi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, tiyatro ve sinema sanatçısı

Yıldız Kenter, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay'ında aralarında yer aldığı iki bin kişi izledi.

Festivalde 17 Ağustos'ta ilk yabancı konuk topluluğu, İtalya'dan "Compagnia Nazionale di Raffaele Paganini" Tangodan Sirtaki'ye adlı eser ile sahneye çıkacak. 20-21 Ağustos'ta İspanya'nın yıldız dans topluluğu "Nuevo Balet Espanol", Flamenko Kanı adlı gösteriyle seyirciyle buluşacak. Eserin canlı orkestra eşliğinde bir buçuk saat kesintisiz olarak sahneleneceği bildirildi.

Festivalde bir diğer yabancı konuk topluluğu "Kore Ulusal Balesi" olacak. Topluluk, 24 Ağustos'ta "Bach'tan günümüze bale adımları" adlı karma programla sahne alacak.

28 Ağustos'ta, William Shakespeare'in edebiyat eseri "Otello" ile İzmir Devlet Opera ve Balesi sahne alacak.

Festivalin son gösterisini 31 Ağustos ve 1 Eylülde, bale sanatçısı Irek Mukhamedov ve Sofya Ulusal Opera ve Balesi "Zorba" adlı eseri sahneleyerek gerçekleştirecek. Bütün temsiller sahneleneceği tarihte saat 21:30'da başlayacak.

8. BODRUM ULUSLARARASI BALE FESTİVALİ
8. BODRUM ULUSLARARASI BALE FESTİVALİ
8. BODRUM ULUSLARARASI BALE FESTİVALİ
8. BODRUM ULUSLARARASI BALE FESTİVALİ
8. BODRUM ULUSLARARASI BALE FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 17:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?