16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Bodrum'da elektriksiz köy

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Mazı köyünün Alakise olarak tabir edilen ancak mahalle statüsü kazanmadığı gerekçesiyle elektrik hattı olmayan kesiminde yaşayan köylüler yıllardır karanlığa mahkum. Köylüler, köyü ziyaret eden Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır'ın sözleriyle sevindi. 

Gaz lambası ve lüks ile aydınlanmaya çalışan, televizyon, çamaşır makinesi gibi elektrikli ev aletlerini kullanmaktan yoksun kalan köylüler tek teknoloji ürünü cep telefonlarının bataryasını şarj etmek içinde 3 kilometre yol kat ettiklerini bildirdi. Bodrum'a 40 kilometre uzaklıkta yaşayan köylüler elektriğe kavuşmağı ümitle bekliyor. AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça ve bazı partililer dün akşam saatinde köylüleri ziyaret etti. Tedaş Bodrum İşletme Müdür Vekili Ozan Eryavuz'un da yer aldığı incelemeler sırasında, Yukarı Mahalle denilen yerdeki köylülerin ilk kez bir milletvekili gördükleri ortaya çıktı. Nil Hıdır, kapılarını çaldığı köylülerle yanan ocak başında sohbet etti. Şu an bölgede 60'a yakın hanenin olduğunu belirten köylüler, televizyon izlemek için köy merkezine ve Armutçuk köyüne gittiklerini belirtti. Dünyada ve Türkiye'de neler olup bittiğini pille çalışan küçük radyolar dinleyip öğrenmeye çalıştıklarını belirten köylüler,
elektriğe kavuşacakları günü dört gözle beklediklerini bildirdi. İlk kez bir milletvekilinin kendilerini ziyaret ettiğini söyleyen bir köylü, "İnşallah elektriğimiz gelir. Bizde aydınlığa kavuşuruz" diye konuştu. 68 yaşındaki Ayşe Deniz, "Bir an önce elektriğe kavuşmak istiyoruz. Burada elektrik olsa kimse başka yere gitmez" dedi. 

Ak Parti Muğla Milletvekili Hıdır, köylüleri ziyaretinde, muhtarlığın buranın mahalle olması için müracaatta bulunması gerektiğini söyleyerek, "Burası mahalle olacak. Devlet elektrik getirecek. Ancak işlemler devam ederken elektrik projesini yürüteceğiz" dedi. 

Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, ziyaret sonunda yaptığı açıklamada, burada elektrik olmadığı için insanların Aşağı Mazı köyüne gittiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Televizyon izlemek için yarım saatlik yola gidiyorlar. Buranın mahalle izni için müracaat edilmemiş. Bu bürokratik engelden dolayı buraya bugüne kadar elektrik çekilememiş. En kısa zamanda mahalle olması için yasal işlemleri başlatacağız. Ama bir taraftan da işlemler devam ederken buranın elektrik projesini yürüteceğiz. İnşallah 2008 yılının sonuna doğru buraya elektrik getirebileceğimiz ümidindeyim. Kisebükü'nde turistik tesisler var. Onlarla görüşeceğiz ve tahmin ediyorum otellerine aldıkları televizyonlardan, buzdolaplarından bu evlere de birer tane hediye ederler. Çünkü bu topraklarda bu kardeşlerimizin asırlardır devam eden hizmetleri var. Buralara sahip çıkmışlar." 

TEDAŞ Bodrum İşletme Müdür Vekili Ozan Eryavuz ise projelendirme aşamasında olduklarını belirterek, "İvedi bir şekilde halledip yatırım programı dahiline almayı düşünüyoruz. Bodrum'da buraya benzer bize yansımış başka problemli yerimiz yok" diye konuştu. 

Öte yandan köylülerin su ihtiyaçlarını çevredeki kaynaklardan taşıma yoluyla karşıladığını öğrenen Nil Hıdır, bu konunun da boru döşenerek halledilmesi için çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 11:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?