22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Bodrum’da emlakçılar buluşuyor

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Türkiye Sahilleri Emlak Yatırım Buluşması (Investate 08), 24-25 Mayıs tarihleri arasında Bodrum Princess Otel’de gerçekleşecek.

fTürkiye’nin sahil kesimlerinde gerçekleştirilen konut ve turizm yatırımlarının masaya yatırılacağı konferans ve seminerlere, Michael Sorkin,

Richard England gibi önde gelen mimarların yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak. Etkinliğin fuar alanında ise yatırımlarını Ege ve Akdeniz sahillerine kaydıran gayrimenkul kuruluşları, yeni konut projelerini sergileyecek.

İlk kez düzenlenen Investate 2008, yatırımlarını Ege ve Akdeniz sahillerine kaydıran gayrimenkul kuruluşlarını bu yıl Bodrum’da bir araya getiriyor. 24-25 Mayıs tarihleri arasında Bodrum Princess Otel’de gerçekleşecek olan Türkiye Sahilleri Emlak Yatırım Buluşması Investate 08’de, Türk kıyılarının geleceği masaya yatırılacak. Etkinlik çerçevesinde yen alan seminer ve konferanslara Michael Sorkin, Richard England gibi dünyanın önde gelen mimarlarının yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak. Etkinliğin fuar alanında ise yatırımlarını Ege ve Akdeniz sahillerine kaydıran gayrimenkul kuruluşları, yeni konut projelerini sergileme imkanı bulacak.

Ikon Events ve Akın Nalça Modular Spaces’ın birlikte organize ettiği Investate 08, bölgenin gayrimenkul ve turizm yatırımları açısından en önemli etkinliği olma hedefi taşıyor. Binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmaya hazırlanan konferans ve seminerlerde, çevre, kültürel miras, tarihi doku, mimari gibi sahil kesimlerinin geleceğinde önemli rol oynayan konular ele alınacak. Ayrıca, yatırımcı ve yerel yönetimlerin sorunlarının da tartışılarak, çözüm önerilerinin üretileceği Investate 08’e proje geliştirme şirketleri, inşaat firmaları, konut projeleri, bankalar, danışmanlık firmaları ve yan sanayi kuruluşları da katılıyor.

Her yıl farklı bölge
Her yıl farklı bir sahil kesiminde gerçekleştirilmesi hedeflenen Investate 08’in bu yıl Bodrum’da organize edilmesinin nedenleri arasında, dünya turizminin en önemli merkezlerinden biri olması ve yabancı yatırımcıların oluşturduğu yoğun talepler geliyor. Ayrıca, Ege ve Akdeniz sahil şeridindeki projeleri ve bu projeleri destekleyen yan sektörlerdeki diğer katılımcıların bölgeye yakınlığı, merkezi oluşu da tercihte önemli rol uynadı. Düzenlendiği bölgenin halkını, yatırımcılarını ve sektör temsilcilerini bilinçlendirmeyi, kıyılardaki yatırımların katılımcı bir modelle gelişmesini amaçlayan Investate etkinlikleri, bu nedenle her yıl farklı bir bölgede düzenlenecek. Etkinlik, katılımcılarına eşit bir ortamda tanıtım fırsatı yaratırken, eş zamanlı olarak yapılacak konferans ve seminerlerle kıyıların ve emlak sektörünün geleceğinde belirleyici bir rol üstlenecek.

Kimler katılıyor
Inveztate’08 kapsamında düzenlenecek olan konferansın birinci gününde, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bodrum ve bağlı yerleşimlerin belediye başkanları, konuyla ilgili akademisyenler ve bürokratlar bir araya gelecek. Birinci günün konuk konuşmacıları ise New York Üniversitesi Kentsel Tasarım Bölümü Başkanı mimar Michael Sorkin ve New York Üniversitesi İleri Çalışmalar Enstitüsü Akademisyenlerinden mimar Richard England olacak. Michael Sorkin, "Doğa ve Çevre" konulu bir sunum yaparken; Richard England da "Yeni Yaşanabilir Çevreler" konusunu ele alacak.

Investate’08 konferanslarının ikinci gününde ise yerel yönetimlerin görüşlerine ağırlık verilecek. Ayrıca, yatırımcıların sorunları tartışılacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan sahillerdeki yatırımlarla ilgili yerel yönetimlerin görüşlerini aktaracaklar. Turizm yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Multi Developments Yönetim Kurulu Başkanı Hans Van Vagel’in de aralarında bulunduğu yatırımcılar, Türkiye’deki yatırım iklimini değerlendirecek. Berggruen İnşaat ve Proje Geliştirme’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pamir’in başkanlığındaki oturumda ise, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ve Mimarlar Odası Bodrum Başkanı Mahmut Yıldırım’ında yer aldığı yerel yöneticilerden oluşan grup güncel sorunları ve yatırımların geleceğini tartışacak.

hurriyet
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 16:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?