6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Bodrum'da fırtına

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'nde gece yarısı başlayan ve gün boyunca devam eden fırtına yarımadanın kuzeyinde etkili oldu. Saattdeki hızı zaman zaman 80 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle Bodrum- İstanköy (Kos) feribot seferleri yapılamadı, bazı küçük balıkçı kayıkları karaya sürüklendi.

Bodrum’da dün gece yarısı başlayan şiddetli fırtına yarımadanın batı ve kuzeyinde etkili oldu. Gündoğan, Yalıkavak, Göltürkbükü beldelerinde balıkçılara ve denizcilere liman dışına çıkmama uyarısı yapılırken, fırtına nedeniyle dev dalgalar sahillerdeki balıkçı kayıklarını sular altında bıraktı, bazı küçük kayıklar karaya sürüklendi. Bu üç beldede sık sık elektrik arızaları da meydana geldi. Fırtına nedeniyle bazı evlerin güneş enerji sistemleri de hasar gördü.

Bodrum- İstanköy, İstanköy- Bodrum feribot seferleri Ege Denizi’nde yüksekliği beş metreyi bulan dalgalar nedeniyle yapılamadı. Fırtınanın saatdeki hızı da zaman zaman 80 kilometreyi aştı. Gündoğan Beldesi'nde yoğun olarak etkisini gösteren fırtına nedeniyle liman bölgesinden geçerek okullarına gitmek isteyen öğrenciler zaman zaman yürümekte zorluk çekti.

Bu arada, Güllük Körfezi'ndeki bazı balık çiftliklerinin kafeslerinin sökülerek açık denize doğru sürüklendiği belirtildi.
Meteoroloji yetkilileri, fırtınanın etkisinin Güney Ege’de yaklaşık 48 saat daha süreceğini belirtti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 15:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?