4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bodrum'da kaçak 130 işletme yıkıldı

İL ÖZEL İDARESİNE AİT BİNANIN KAÇAK BÖLÜMÜ YIKILDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kaçak bölümleri yıkılan yapılar arasında İl Özel İdaresi'ne ait yapının da olduğu bildirildi.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin eğlendiği, eğlence mekanlarının bulunduğu bölgede, yıkım yapılan bir yapının Muğla İl Özel İdaresi'ne ait olduğu belirtildi.

Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Özsert, bu güne kadar 120-130 dolayında işyerinin imar ve iskana aykırı olan bölümlerinin yıkıldığını söyledi. Mehmet Özsert yaptığı açıklamada, "Yıkımlar şubat ayı sonuna kadar devam edecek. Gelecek haftadan itibaren Adnan Menderes Caddesi'nde iyileştirme çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Gümbette bir meydan projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Özsert, Muğla İl Özel İdaresi'ne ait olduğu belirtilen ve eğlence mekanı olarak kirada olduğu kaydedilen Erguvan sokağı girişindeki yapının bir kısmının yolda gözüktüğünü anlattı.

Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Özsert, söz konusu yapıyla ilgili şunları söyledi: "Meydan projesi uygulanması için belli bir bölümün yıkılması gerekiyordu. Bu yapının 1985 yılından beri İl Özel İdaresi'ne ait olduğunu zannediyorum. Kaçak bölümü vardı, şu an kaçak bölümlerini alıyoruz. İmar müdürlüğümüz ile valilik arasında gerekli yazışmalar yapılmıştır. Burası yol olarak gözüküyor. Bu yolumuzu geri alıyoruz. Meydan projesi çalışmalarına başlanıldığında burası yolda gözüktü. Yıllar önce hata olmuş olabilir."

Muğla İl Özel İdaresi'ne ait yapıda eğlence mekanı işlettiğini ve kiracı olduğunu belirten Murat Gökyokuş da, yılbaşında işletmelerinin belli bir bölümünün kaçak olduğu yönünde tebligat yapıldığını söyledi. Gökyokuş, "Biz de valiliğin kiracısıyız. Bunu bildirdik. Onla ilgili bütün prosedürü kendileri biliyor. Ancak bugün yıkılacağından haberimiz yoktu" dedi. Daha önce kendilerinin söz konusu yerle ilgili yaptıkları araştırmada kendilerine kaçak olmadığının söylendiğini savunan Gökyokuş, şöyle konuştu:

"Detaylı bir araştırma olmuş ve kaçak bir kısım olduğu söylendi. Burada benden önce 3-4 yıllık başka bir işletmeci vardı. Üstte iki tanede dükkan vardı. Onlar da yıkıldı. Mart ayı geldi ve sezona hazırlanmamız lazım. Bizim de anlaşmalarımız, taahhütlerimiz var. Biz de endişeliyiz."

İL ÖZEL İDARESİNE AİT BİNANIN KAÇAK BÖLÜMÜ YIKILDI
İL ÖZEL İDARESİNE AİT BİNANIN KAÇAK BÖLÜMÜ YIKILDI
İL ÖZEL İDARESİNE AİT BİNANIN KAÇAK BÖLÜMÜ YIKILDI
İL ÖZEL İDARESİNE AİT BİNANIN KAÇAK BÖLÜMÜ YIKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 14:32:04
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 18:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?