22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Bodrum'da kaçak elektrik operasyonu

Bodrum İlçe Jandarma ekipleri tarafından Bodrum Merkez ilçe ve beldelerinde otel, motel, işyerlerinde kaçak elektrik hırsızlığına karşı operasyon başlatıldı.

Sabah erken saatlerde daha önce belirlenen adreslere Jandarma ekipleri tarafından Muğla Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. uzmanlarının da katıldığı operasyonda örgütlü olarak elektrik hırsızlığı yaptırdıkları iddiası ile 7 kişi gözaltına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Bodrum ve beldelerinde bulunan büyük oteller, motel ve işyerlerindeki elektrik saatlerinde yasadışı fiziki müdahale ile elektrik kullanımının azaltıldığı iddia edildi.

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından 5-6 aydır süren takip sonrası sabah saatlerinde daha önce belirlenen adreslere jandarma ve Aydem Müdürlüğü uzmanları operasyon düzenledi. Operasyonda elektrik sayaçlarına yasadışı müdahale ile, saatin geri döndürüldüğü, kaçak kablo bağlantısı yapıldığı ve toplu iğne ile sayaçların dönme hızının yavaşlatılarak elektrik hırsızlığı yaptıkları ileri sürüldü.

Muğla AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürü Ahmet Arı, Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda kaçak elektrik kullanımının azaltılmasına yönelik çalışma yapıldığını, bu tür çalışmaların zaman zaman gerçekleştirileceğini belirtti.

Arı, kaçak elektrik kullanımı ile ilgili olarak yürütülen çalışmaların diğer turizm ilçelerinde de gerçekleştirilebileceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?