22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Bodrum'da kedi katliamı

Bodrum’da 9 kedi zehirlenerek öldürüldü. Öldürenlerin bir de kedileri yan yana dizmesi hayvanseverleri isyan ettirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çoğunluğu sahipli dokuz kedi, pazar günü zehirli balık yedirilerek katledildi. Kedi ölülerinden beşinin yan yana dizilmesi büyük tepki çekti.
Zehirlenmek üzere olan dört kedi de hayvanseverlerce fark edilerek son anda kurtarıldı. Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, “Bu bir katliam. Yan yana dizmişler. Adeta mesaj vermek istemişler. Bunun ardının gelmesinden çekiniyoruz” dedi.


Kumbahçe Mahallesi’deki bir inşaat alanında yan yana dizilmiş beş kedi ölüsüyle, etraftan toplanan dört kedi hayvanseverleri isyan ettirdi.
Çoğunluğu sahipli ve bakımlı olan kedilerin Şalvarağa Tepesi olarak bilinen bölgede zehirli balık verilerek öldürüldüğü tespit edildi.
Zehirlenen ve durumu kötü olan dört kedi mahalleye gelen hayvanseverlerce veterinere götürülüp tedavi ettirildi.

Ege’sini kaybetti
Zehirlenen kediler arasında 4 yaşındaki “Ege” adlı kedisinin de bulunduğunu belirten Zeynep Güneri (32), şunları söyledi:
“Evimde beslediğim kedi ile mahalledeki 4-5 kediyi saatlerce göremeyince kuşkulandım. Bir inşaat alanında gördüğüm manzara beni şoke etti. Zehirlenerek öldürülen ve yan yana dizilen beş kediyi görünce kendimden geçtim. Ege’yi kaybettiğim için ve diğer kedilerin zehirlenmesi nedeniyle çok üzgünüm.”
Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Uslu da katliama sert tepki gösterdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 09:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?