22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Bodrum'da köpek katliamı

Muğla’nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalı Beldesi'nde cuma sabahı hayvan katliamı yapıldı. Aralarında Yalı Belediye Başkanı Anavatan'lı İsmail Altındağ’ın Dalmaçyalı cinsi köpeğinin de bulunduğu 10 köpek, 4 kedi, kuşlar ve fareler atılan zehirli yiyeceklerden yiyerek öldü. 6 köpek yavrusu annesiz kaldı. Can çekişen bazı köpekler Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı’nda yeniden hayata döndürülerek tedavi altına aldı.

Bodrum ve çevresinde son zamanlarda yapılan hayvan kaltiamlarına bir yenisi eklendi. Yalı Beldesi'nde yaşayanlar cuma sabahına hayvan katliamıyla uyandı. Katliama en fazla da Yalı Tersanesi işçileri isyan etti. İşçiler sabah tersaneye geldiklerinde bahçelerinde besledikleri Celal isimli Kangal, Maksi isimli Alman Kurdu ve Joni isimli Belçika Kurdu köpeklerin ölüsüyle karşılaştı. Katliam kısa sürede duyuldu. Bodrum Hayvan Hakları Derneği üyeleri, Bodrum Belediyesi’nin barınağında görevli veteriner Önder Çevik ve diğer görevliler zehirlenen kedi ve köpekleri barınağa getirdi. 4 köpek ve 2 kedi son anda yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü. Barınakta yaşayan Maksi isimli Alman kurdunun bir ay öne doğurduğu 6 yavru köpek annesiz kaldı. Ölmekten son anda kurtulan Jesica isimli 12 yaşındaki köpek, yavrulara annelik yapmaya başladı.


Tersane yöneticilerinden Olgun Gör bir insanlık ayıbıyla karşı karşıya olduklarını belirtirken, Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ 3 yaşındaki Dalmaçyalı cinsi Tomi isimli köpeğinin de bahçede zehirlenerek öldüğünü söyledi. Başkan Altındağ “Bugüne kadar beldemizde toplu zehirleme ve ölümler yaşanmamıştı. Suçluları mutlaka cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.


Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu da bazı beldelerde turizm sezonu öncesinde yaşanan köpek ve kedi zehirlemelerinin had safhaya ulaştığını belirterek “Şu ana kadar malesef suçluları tespit edemedik. Sivil toplum örgütleri ve belediyelerle işbirliği yaparak hayvan ölümlerinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu vahşeti mutlaka durdurmalıyız” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 13:11:30
Güncelleme :19 Nisan 2008 Cumartesi 13:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muammer asar IP: 88.225.241.xxx Tarih : 19.04.2008 14:27:25

ben bı muglalı olarak utanıyorum kendımden ne bıcım ıs bu bı canlını canına kıymak ınsanlar kedı canını dusunuyoda bı havvanın candostumuz olan kopeklere ezıet yapı bı muglalı olarak ututanc duymalıyız