4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bodrum'da Mandalina Festivali

BODRUM'DA MANDALİNA FESTİVALİ

Muğla'nın Bodrum ilçesi Bitez beldesinde, geleneksel olarak düzenlenen mandalina festivalinin dördüncüsü bu yıl gerçekleştirildi.

Bitez Belediye Başkanlığı'nın, Bitez Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (BİTAV) başta olmak üzere bazı sivil oluşumların katkılarıyla düzenlediği festivalde, dans gösterilerinin yanı sıra yöresel sanatçı Tolga Çandar konseri yer aldı.

Festival alanında kasalarla mandalinalar göze çarparken, sıkma mandalina suyu ikram edildi. BİTAV üyelerinin açtığı stantta, mandalina kullanılarak yapılmış tatlılar yer aldı. Bu arada festival için özel olarak mandalina reçeli yapıldığı belirtildi. Uzun yıllardan bu yana mandalina üretimi yapan çiftçilere plaket verildi.

Bitez Belde Belediye Başkanı İbrahim Çömez, festivalin yapılmasında esas amaçlarının kaybolmakta olan bazı değerleri tekrar gündeme getirmek olduğunu söyledi. Başkan Çömez, "Mandalina bahçelerinin oluşumunda büyük emeği geçen çiftçilerimizi hatırlamak için onlara birer plaket verdik. Müzik şöleni düzenledik. Bodrum mandalinasını, geçtiğimiz yıllardaki özgün kimliğine kavuşturma konusunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Şunu belirtmek isterim ki, sadece meyvesini değil onun yeşil dokusunu da korumak istiyoruz" dedi.

Festivale katılanlar arasında Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Cumhuriyet Başsavcısı Behçet Tufan Turan da yer aldı. Dans gösterisi yapan ekiptekiler ve festival alanına gelenler mandalina yiyip sohbet ederek ve konser dinleyerek eğlencelerini sürdürdüler.

BODRUM'DA MANDALİNA FESTİVALİ
BODRUM'DA MANDALİNA FESTİVALİ
BODRUM'DA MANDALİNA FESTİVALİ
BODRUM'DA MANDALİNA FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 16:59:05
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 18:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?