6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Bodrum'da organ nakli konferansı

Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Aadamları Derneği (BESİAD) tarafından düzenlenen "Organ Nakli" konferansında Özel Bodrum Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Sedat Harman, organ nakli konusunda bilgiler verdi. 

Denizhan Et Lokantası'nda düzenlenen ve BESİAD üyelerinin katıldığı konferansta, Türkiye'de vatandaşların organ nakli konusunda yeterince bilgilendirilmediklerini söyleyen Dr. Harman, "Türkiye'de organ bağışı diğer ülkelere göre çok düşük. 14-15 ilde şimdiye kadar bir tek organ bağışı bile yapılmamış. Muğla'da ise şimdiye kadar 170 kişi bağışta bulunmuş. Organ naklinin gerçekleşebilmesi için bağışı yapacak kişide hayati fonksiyonların yerinde olması gerekli. 

Türkiye'de en fazla böbrek, karaciğer, akciğer ve pankreas nakilleri yapılıyor. Organ bağışı canlılardan ve kadavralardan yapılabiliyor. Kişinin beyin ölümü gerçekleştikten sonra hasta yakınları organ bağışını kabul ederse süreç başlamış oluyor. Daha sonra ilgili kurumlardan gelen ekipler bu organları alarak nakilleri gerçekleştiriyorlar" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 14:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?