6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Bodrum'da tekne yarışı

Bodrum'da yelken sporuna gönül veren ve geçen temmuz ayında yaşamını yitiren Çetin Döker anısına düzenlenen yarışa, 38 tekne katıldı. Ünlü yelkenci Çetin Döker'in oğlu Sağnak Döker de babasından kalan ‘Sağnak’ adlı tekneyle yarışa katıldı.

Ankara Yelken Kulübü ile Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği yarış, Çetin Döker anısına oğlu Sağnak Döker'in denize çelenk bmırakmasıyla başladı. Ardından tekneler Bodrum Kalesi önünden start aldı. İki günde yelkenciler 16 millik Bodrum- Kargı- Bodrum etabını kat etti. Yarın da yine 16 millik Olimpik Üçgen parkuru geçilecek.

Ünlü yelkenci Çetin Döker, geçen temmuz ayında Deniz Kuvvetleri Kupası için Bodrum'dan İstanbul'a ‘Sağnak’ adlı teknesiyle giderken, işaretsiz bırakılan balıkçı ağlarına takılmıştı. Teknesini kurtardıktan sonra kalp krizi geçiren Çetin Döker, 64 yaşında yaşamını yitirmişti.

Döker Yatçılık ve Yat Malzemeleri Limited Şirketi’nin sahibi olan Çetin Döker, Türkiye'de polyester teknelerde ilk alüminyum direği yapmıştı.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2006 Cumartesi 20:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?