15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Bodrum'da 'Yaz gülü' defilesi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde giyim tasarımcısı Saruhan İren'in hazırladığı kıyafetleri profesyonel manken olmayan, üniversite öğrencisi, dansçı ve farklı meslek guruplarından 10 bayan sergiledi. Defile ilgiyle izlendi.


"Yaz Gülü 3" adı ile Marina Yacht Club'da düzenlenen defilenin, uzun yıllardır Bodrum'da yaşayan Saruhan İren'in 2 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği 21. defilesi olduğu ve ürünlerin tek olarak tasarlandığı belirtildi.

Saruhan İren'in geçtiğimiz yıllarda, İndians, Uzaylılar ve Dünyalılar, M.Ö. 2001- M.S. 2001, Tanrılar ve Tanrıçalar, Millenium, Metamorfoz, Fantazmik, Atlantis, İpek Yolu gibi koreografili özgün defileler gerçekleştirdiği öğrenildi.


Yakın bir zamanda eşini kaybettiğini söyleyen Saruhan İren "Onun için yaptım bu defileyi. Yaşıyorum, ayaktayım demek için. Kıyafetler arasında Osmanlı, Hint ve çok modern kıyafetler var. Ama asla güncel modayı takip etmiyorum. Bu defilede tüm ürünler ipek kumaştan yapıldı" dedi.


Defilede mankenlik yapan 21 yaşındaki Üniversite öğrencisi Aslı Korkmaz ilk kez bir defileye katıldığını belirterek ilk başlangıçta heyecanlandığı ancak sonradan alıştığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 16:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?