4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bodrum'da yine köpek ve kedi itlafı

BODRUM'DA KEDİ VE KÖPEK İTLAFI

Bodrum ilçesinde, altı kedi ve bir köpeğin zehirli yiyecek verilerek itlaf edildiği ileri sürülürken, iki köpeğin yapılan müdahale ile kurtarıldığı belirtildi.

Bodrum'un Torba Mahallesinde, bir köpeğin can çekiştiğini ve çevrede ölü bir kedi olduğunu görenler durumu Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı'nda görevli veteriner ve Hayvan Hakları Derneği yetkililerine bildirdi. Barınakta görevli Veteriner Ali Tan Akyazı, mobil klinik ile geldiği olay yerinde köpeğe müdahalede bulundu. Tan Akyazı, 6 kedi ve 1 köpeğin zehirlenme sonucu ölmüş olduğunu belirtti.

Olayın kesinlikle zehirlenme olduğunu söyleyen Tan Akyazı, şöyle konuştu: "Bu kadar hayvanın aynı anda ölmesinin başka bir açıklaması yok." Tan Akyazı, zehirlenen 6 kedi ile 3 köpekten birinin öldüğünü, 2 tane köpeğin yapılan müdahale ile sağ kaldığını belirterek şunları söyledi: "Sağ kalan köpeklerde belirtiler çok açıktı. Tarım ilacı tip zehirlenme oluşmuştu. Bu sayı muhtemelen artabilir. Daha önce bu tür olaylara rastladık. Bitmeyen bir sorun bu. Genellikle kış mevsiminde yaşanıyor. Hep bu zamanı

seçiyorlar."

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, "Bu bir katliamdır" dedi. Bodrum Belediyesi ve dernekleri olarak sokak hayvanlarına sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Uslu, şunları söyledi: "Çok üzgünüm. Bazı vatandaşlar böyle lokal katliamlar yapabiliyor. Hayvanlar öldürmekle kalınmıyor bu zehir suyla birlikte toprağa karışabiliyor. Yaptıkları sadece hayvan katliamı değil doğa katliamıdır."

Ölen kedilerin arasında yavru kedilerinde bulunduğu gözlendi. Jandarma güçleri ve belediyeye durumun bildirildiği anlatıldı.

BODRUM'DA KEDİ VE KÖPEK İTLAFI
BODRUM'DA KEDİ VE KÖPEK İTLAFI
BODRUM'DA KEDİ VE KÖPEK İTLAFI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 14:13:05
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 19:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?